A UNWTO etikai bizottsága is foglalkozott az utasvéleményekkel

Forrás: turizmus.com

 2017. május 02. 21:22

A harmadik UNWTO nemzetközi etikai konferencia április végén ajánlásokat fogadott el Krakkóban a turistavéleményeket tolmácsoló, időközben óriási hatalomra szert tett elektronikus oldalakat illetően.

A turisztikai szakma főszereplői tanácskoztak Krakkóban április 26. és 28. között. A harmadik nemzetközi konferencia a szakma etikai normáival, szabályaival és kereteivel foglalkozott. Az esemény egyik fő célja az volt, hogy erősítse az európai turisztikai együttműködés és megértést, mindezt összhangban az Európai Bizottsággal.

A krakkói konferencia fő témái a digitális platformokon olvasható osztályozások, minősítések és vélemények voltak. A turizmus etikai világbizottsága a Tripadvisorral, a Minube-val és a Yelppel együttműködve tárgyalta meg ezt a ma oly fontos kérdést.

Az online minősítések és vélemények ma főszerepet játszanak a turizmusban. Az a cél, hogy az etikai bizottság új ajánlásai biztosítsák, hogy a turisztikai ipar minden szereplője etikus módon, korrekten és átláthatóan működjön - hangsúlyozta Pascal Lamy, a bizottság elnöke. Ma már a turisztikai ipart soha nem látott mértékben befolyásolják a fogyasztói negatív és pozitív vélemények, kérdés persze, hogy ezek mennyire reálisak.

Az UNWTO ajánlásai szerint ez a ma oly jelentős tevékenység csak szoros partneri együttműködésben képzelhető el a Tripadvisor-ral, a Minube-bal és a Yelp-pel. Mindenki tisztában van vele, hogy a minősítések és a vélemények manapság erős fogyasztói kritikát fogalmaznak meg, de a turisztikai szakma nem lehet meg a piac eme három fontos szereplőjének munkája nélkül, tette hozzá az UNWTO főtitkára, Taleb Rifai.

A TripAdvisor képviselői aláírtak egy speciális megállapodást, összhangban az UNWTO etikai kódexével. Az elmúlt években a TripAdvisor lett a legnagyobb elektronikus site, amely több mint 500 millió utas véleményét tükrözi. Ez az aláírás - bár senkire nem kötelező érvényű - de globálisan erősíti a felelős turizmus igényét.

A GCET, vagyis a turizmus világszerte érvényes etikai kódexe a turisztikai fejlesztéseknél is kulcsszerepet játszik. Kormányoknak, az egész utazási ipar szereplőinek, önkormányzatoknak és maguknak a turistáknak határozza meg ebbéli magatartását, miközben környezetvédelmi szerepet lát el, valamint védi a világ kulturális örökségét.

2011 óta összesen 513 cég és szakmai szervezet 69 országból csatlakozott a nemzetközi  turisztikai etikai kódexhez.