UNWTO: növekvő kereslet és kihívások a turizmusban

Forrás: turizmus.com

 2017. január 19. 11:54

Bár kihívásokkal teli volt a tavalyi év a nemzetközi turizmusban, a növekedés világszinten erőteljes volt. A nemzetközi turistaérkezések száma 3,9 százalékkal nőtt, és elérte a 1,235 milliárdot a UNWTO World Tourism Barometere szerint.
2016-ban az előző évihez képest 46 millióval több turista utazott világszerte, s a 2009-es gazdasági válság óta a tavalyi sorrendben már a hetedik egymást követő év volt, amely növekedést könyvelhetett el. Hasonló, kiegyensúlyozott növekedési trendre a 60-as évek óta nem volt példa. Tavaly több mint 300 millió turista kelt útra, ami már meghaladja a válságelőtti, 2008-as rekordot is.

A turizmus ismét megmutatta rendkívüli erejét és rugalmasságát, a nemzetközi utazások száma folyamatosan növekszik, hozzájárulva ezzel a munkahelyteremtéshez és a magasabb életminőséghez világszerte – mondta Taleb Rifai, a UNWTO főtitkára.

2017 a fenntartható turizmus éve, melynek jegyében a főtitkár szorosabb összefogásra buzdít az erőteljesebb gazdasági növekedés, a társadalmi befogadás, a kultúrák és a környezet megóvása érdekében.