Alternatív gyógyászat a Mirage Medic Hotelben

Forrás: Turizmus Panoráma

 2016. április 20. 11:33

Mirage Medic Hotel Budapest néven, négy csillag superior kategóriában működik tovább a Hősök tere szomszédságában található volt Mirage Fashion Hotel. Az új tulajdonos, a Dr. Chen Patika egészségmegőrzéssel kapcsolatos szolgáltatásokkal fogja bővíteni a ház kínálatát.

A házba belépve azonnal érezhető, hogy az egész hotelt áthatja a nyugalom, igazi béke szigete Budapest egyik legforgalmasabb turistalátványosságának szomszédságában. A részletekről maga Dr. Chen Zhen adott tájékoztatást, akiről megtudtuk azt is, hogy imád főzni, szereti, ha nyugtató levendulaillat lengi be a szobákat, az egészséges táplálkozás elkötelezettje, rendkívüli módon figyel a részletekre, és maximalista.

Dr. Chen Zhen / Fotó: Grósz Balázs


– Honnan jött az ötlet, hogy szállodát nyisson?
– kérdeztük Dr. Chent.

– Az Oriental Herbs Kft. (Dr. Chen Patika) 1994-ben alakult, azóta szívügyemnek és küldetésemnek érzem a magyar emberek egészségének támogatását gyógynövényalapú termékekkel. Az elmúlt két évtizedben rengeteg megkeresést kaptunk arra vonatkozóan, hol tudnának tanácsadásra, kezelésekre jelentkezni, így tehát a valós igények hívták életre azt az elképzelést, miszerint létrehozunk egy gyógyító központot, ahol alternatív gyógymódokkal is segíteni tudjuk majd a gyógyulni, regenerálódni vágyókat.

 

– Mi teszi egyedivé a Mirage Medic Hotelt?

– Különlegességét az a holisztikus gyógyító és egészségmegőrző szemlélet határozza meg, amely az egész ház működését áthatja. A reggelinél például immunerősítő és vértisztító ételek is fogyaszthatók, mint a fafülgomba saláta, a keleti gombaleves, vagy a méregtelenítő mungóbabcsíra saláta. A szálloda előterében gyógyító zenét hallgathat a vendég, amely a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint az egész testre jótékony hatással van a meridiánokon keresztül. Az utazásban megfáradt vendégek speciális fahéj-gyömbér teát kapnak, ez helyreállítja a komfortérzetet, a szobába alvást segítő italt (goji- és vadjujuba-kivonat) készítünk be a minőségi alvás érdekében, a „jó éjt csokit" pedig „jó éjt datolya" helyettesíti. Különlegességnek számít a bekészítések között a Ganoderma kávé, a méregtelenítő Aloe Vera tea, vagy a Gyomor meridian tea. A szobákat természetes levendula- és rózsakivonattal is illatosítjuk a belső nyugalom kialakításáért.

 

– Mikortól fogad vendégeket a hotel?

– Március közepétől folyamatosan várjuk kedves vendégeinket; a 37 szobás szálloda saját tulajdonban működik, 15 fős alkalmazotti létszámmal. Bár hivatalos megnyitó még nem volt, biztatóak a kezdetek, több vendégünk kért hosszabbítást a különleges reggelik, a vendéglátás és a jó hangulatban eltöltött szállodai szolgáltatásoknak köszönhetően. Célunk, hogy a magyar lakossággal és a hazánkba látogató turistákkal is megismertessük a gyógyító pihenés önfeledt érzését, továbbá vendégeink között üzletemberekre, delegációkra is számítunk. (x)