Aranykulcs nyitja a Zeneakadémiát

Forrás: turizmus.com

 2015. január 08. 22:36

A Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesülete január 8-án a Zeneakadémián tartotta hagyományos, újévi koccintással egybekötött évköszöntőjét.

A legkiválóbb hazai szállodaportásokat tömörítő egyesület aktív és pártoló tagjait Ungár Tamás köszöntötte. Az aranykulcsosok elnöke többek között arról beszélt, hogy a szállodaportások felelőssége és lehetősége is, hogy a vendégeket a kimagasló értékeket felmutató kulturális kínálat felé orientálják. Az elnök ezzel nem kívánja csorbítani a trendinek számító attrakciókat, pl. a szabadulós játékokat, azonban véleménye szerint Budapest egyik egyedi vonzereje éppen a világszínvonalú kulturális kínálat lehet.

A résztvevők ízelítőt is kaphattak a Zeneakadémia három, a különleges tehetségek kurzusára járó növendékének virtuóz Haydn-interpretációjából.

Ungár Tamás elnök bemutatja azokat a fiatal szakembereket, akik egy év próbaidő után kiérdemelték a teljes jogú aktív Aranykulcs-tagságot      (Fotó: Anthoula Haralambidou)

A megjelenteket köszöntötte Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke is, aki többek között elmondta, hogy az egész szakma  reméli, a 2015. évi eredmények meghaladják majd a tavalyit, s ebben lehet szerepe a kiválóan képzett magyar portásoknak is. Az MSZÉSZ elnöke külön méltatta a közelmúltban lezajlott portásverseny eredményeit is.

Házigazdaként, Nyúl Erika, a Zeneakadémia társadalmi és turisztikai kapcsolatokért felelős vezetője köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva, hogy a világhírű oktatási és művészeti intézmény számára milyen fontos a magyar kultúra tolmácsolása a külföldi vendégek felé.