Aranykulcsos borkirándulás

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 21. 15:34

A szállodaportások Aranykulcs Egyesületének tagjai szokásos évi borkiránduláson vettek részt augusztus közepén, Somlón és Csobánc hegyen, ahová Kovacsik Tamás, az Aszú étterem tulajdonosa invitálta meg az egyesületet.

Az Aranykulcs beszámolójából megtudhattuk, hogy a csapatot először a Nagy-Somló borvidék leghíresebb borgazdasága, a Kreinbacher birtok látta vendégül, ahol a kitűnő borok mellett ma Magyarország talán legjobb pezsgőit készítik a champagne-i hagyományok és a helyi adottságok kiaknázásával, a champagne-i Domaine Paul Bara pincemestere Christian Forget közreműködésével. Prisztavok Zoltán, kereskedelmi- és marketingigazgató, valamint  Várszegi György, borász mutatta be az ultramodern, patyolat tiszta üzemet, s elsősorban a díjnyertes pezsgők készítésének fortélyait, majd 7 italos pezsgő-és borkóstoláson ismethették meg a maghívottak az aranyérmes pezsgőiket és kiváló boraikat.

Ebéd alatt a társaságnak alkalma nyílt a portás szakma aktuális kérdéseit is megvitatni. Elsőként az új társult tag, az Absolute Walking Tour részéről Berényi Balázs mutatkozott be, ismertette munkájukat. Ezt követően Ungár Tamás elnök érintette az ez évi portásverseny szervezésével kapcsolatos gondokat, a turizmusban megjelenő új kiadványokat mutatott be, s a portásszakma általános helyzetéről beszélgettek.

A túra Balaton-felvidék, Csobánc hegy felé folytatódott, a Villa Tolnay birtokra, ahol Philipp Oser, a birtok tulajdonosa borpincéjében fogadva érdekes, humoros előadásban mesélte el a Villa Tolnay történetét, mutatta be a Csobánc szőlőfajtáit és tartott kóstolót hat kiváló fehér és egy vörösborából.

A jókedvű társaság élményekkel gazdagon és borokkal feltöltve érkezett haza Budapestre. A nagyszerű túráért ez úton is hatalmas köszönet Kovacsik Tamásnak a kiváló szervezésért, az önzetlen meghívásáért és baráti társaságáért.