Beváltak a szállodaszövetségi régiós ülések

Forrás: turizmus.com

 2014. november 16. 19:51

Nemcsak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének vezetősége, hanem a társult tagok szerint is bevált az az újítás, hogy a szervezet tavaszi közgyűlése helyett a régiós ülések kapnak kiemelt figyelmet.

Az MSZÉSZ november 13-i közgyűlésén, Debrecenben a társult tagok külön szekcióülést tartottak, amelyen választott képviselőjük, Takács Ferenc, az Assur Kft. ügyvezetője értékelte az elmúlt időszakot.

Elmondása szerint az ott kiállítóként megjelenő cégek számára is bevált a régiós ülések új rendje, amely a tavaszi közgyűlést váltotta fel. A szakmai képzéssel egybekötött régiós ülések erősödő vonzerejét mutatja a részt vevő szállodák növekvő száma, 2012 tavaszán összesen 56, egy évvel később 61, idén tavasszal pedig már 71 hotelnek mutatkozhattak be a szolgáltatók termékeikkel. Míg a vidéki régiós ülésekkel alapvetően elégedettek a társult tagok, ugyanakkor a budapesti régió ülésén – ahol a legtöbb szálloda és beszállító jelenik meg – változatlanul nincs megoldva a szóbeli bemutatkozási lehetőségük. A hozzászólások között elhangzott az az igény is: jól lenne, ha a szálloda- és értékesítési igazgatók mellett az egyes munkaterületek (F&B, housekeeping, beszerzés stb.) vezetői is látogatnák a közgyűlést és a régiós üléseket a közvetlen kapcsolatfelvétel lehetősége érdekében, illetve a társult tagok igényelnének egy naprakész adatbázist ezeknek a személyeknek a közvetlen elérhetőségeivel.

 

A felvetésekre reagálva, Kovács István MSZÉSZ-főtitkár partnerséget kért a társult tagoktól a budapesti bemutatkozási lehetőség újragondolására, figyelemmel a nagyvárosi felgyorsult tempóra, valamint megígérte, hogy a szövetség erejéhez mérten kísérletet tesz az igényelt adatbázis összeállítására, ami azonban a magas fluktuáció miatt korántsem egyszerű – hangsúlyozta.

A szövetség folyamatosan javítja kommunikációját – tette hozzá Niklai Ákos MSZÉSZ-elnök, felhívva a társult a tagok figyelmét rendszeresen megjelenő új hírlevelükre, amelyben lehetőséget kínálnak partnereiknek ajánlataik elhelyezésére, csakúgy, mint a szövetség honlapján.

Az MSZÉSZ debreceni közgyűlésén egyébként a szövetség 90 társult tagjából 40 vett részt kiállítóként, közülük 8 cég új belépőként most először.