Bocuse d'Or döntő: a Hold utcai piacon szurkolhat a szakma

Forrás: turizmus.com

 2017. január 19. 12:18

A Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny keddi lyoni döntőjét interneten is követhetik. Akik nem utaznak ki szurkolni, a budapesti Hold utcai piacon is megtehetik, ahol szurkolói központ és kivetítő előtt izgulhatnak az Európa-bajnok magyar csapat sikeréért.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, aki Magyarországot képviseli a 24 tagú zsűriben, már pénteken elutazik Lyonba, ahová a csapat szombaton követi.

Ahogy arról többször beszámoltunk, a magyar csapat hónapok óta meghatározott terv alapján intenzív tréningen vesz részt.

"Hétfő, szerda és péntek az előkészületek napja, ami mindig sokkal hosszadalmasabb, mint a főzés maga, hiszen szigorú szabályok alapján lehet az elkészített alapanyagokat a boxba bevinni, kedd, csütörtök és szombat pedig a versenyek, időre fűzünk, hiszen a kezdéstől öt óra elteltével kell tálalni egy vegán ételt, ezután 35 perccel egy húsételt. Az óriási főpróbát csütörtökön tartjuk, a Bocuse d'Or legendája, az akadémia támogatója, a felkészülést végig segítő Rasmus Koffod is jelen lesz – mondta Hamvas Zoltán.

Bocuse

 

A dán séf a Bocuse d'Or történetének legsikeresebb versenyzője, aki először a bronz-, majd az ezüst- és végül az aranyszobrot is hazavihette, míg koppenhágai étterme, a Geranium idén a harmadik Michelin-csillagot is megkapta.

A világdöntőre a kontinentális selejtezőkön át vezetett az út, az európai finálénak Budapest adott otthont, a magyar csapat meg is nyerte azt.

"Tizenegy nyertes volt eddig a világon, a verseny győztes séfjének és csapatának alapvetően változik meg az élete, de az egész ország gasztronómiájára másképp tekintenének, ha komoly eredményt sikerülne elérni" - emelte ki Hamvas Zoltán.
A döntőn kedden 9.50-kor kezdődik a magyar csapat főzése, 14.50-kor találják a vegán ételt, 15.25-kor a húsételt.

"Aki nem tudott kiutazni, az interneten követheti az eseményeket, de a Hold utcai piacon szurkolói központot is létrehoztunk, ott kitűnő minőségben nézhetik végig az eseményeket az érdeklődők" - tette hozzá Hamvas Zoltán.

Hamvas Zoltán beszámolója szerint a világdöntő VIP szekciójában magyar alapanyagok és borok is bemutatkozhatnak. Elsősorban aranyszalagos magyar élelmiszereket visznek Lyonba: kiemelt szerepet kap a furmint, a mangalica és a libamáj, de nem hiányzik a magyar lekvár, méz, bárányhús és a legfontosabb magyarországi fajtákból készült borok és pezsgők is kóstolhatók lesznek.