„Egyedi sorsok” a Sofitelben

 2013. szeptember 26. 19:49

Maria Carey, Bill Gates, Barack Obama, Mick Jagger, Pablo Picasso, Winston Churchill, Carla Bruni két hónapra beköltözik a Sofitel Budapest Chain Bridge halljába. A nagysikerű londoni és brüsszeli bemutató után ugyanis Budapestre érkezett a Limelight, a Sofitel új fénykép kiállítása.

A szeptember 25-én nagyszabású koktélparti keretein belül megnyitott tárlat olyan művészeket, zenészeket, politikusokat, vállalkozókat mutat be, akik nagy hatással voltak a világra az elmúlt években.

A Sofitel legújabb művészi együttműködése a párizsi Polka Galériával, amelyet Emeric Descroix képviselt az este folyamán, a Limelight, vagyis a Rivaldafény nevet kapta, arra a kultúrfilmre utalva, amely elindította Charlie Chaplin karrierjét Hollywoodban. Ez egy eklektikus képválogatás, mely által újraélhetjük a múlt egy-egy különleges pillanatát, egyedi sorsokat, színes egyéniségeket tekinthetünk meg ritka meghittségben. Többek között láthatjuk például a Beatlest egy piros ajtó mögül leskelődni; Picassot, ahogy kutyájával sétál; Mariah Carey-t ahogy saját konyhájában főz; David Hockney-t a stúdiójában; Barack Obamát a kampányában; Winston Churchillt; Charles de Gaullet; Carla Brunit; Mick Jaggert; Bill Gatest...

A kiállításra világhírű fényképészek három generációja szolgáltatja a képeket - Marc Riboud, Jean-Marie Périer, Sébastien Mick és Derek Hudson-, melyek jól illusztálják a különböző stílusok és korok radikális különbségeit.

A kiállításmegnyitó ezen stílusjegyek kavalkádját tükrözte. A képek megtekintése közben francia molekuláris desszertkülönlegességek és a SoInstyle koktél kényeztette a meghívottakat. Balzer Tímea, a Sofitel szálloda igazgató-helyettese nyitóbeszédében elmondta, hogy mint a francia elegancia világi nagykövete, a Sofitel szálloda büszkén vesz részt ilyen nagyszabású kulturális eseményekben. A kultúra a szállodalánc számára a kifejezés fontos eszköze, hiszen aktív részeseként egyfajta összeköttetést teremt a világ Sofitel szállodái között.

Meglepetésekkel is bővelkedett az este, különösen a zenét illetően. A DJ mellett egy hegedűművész játszott, ezáltal megteremtve a tökéletes összhangot a modern és a klasszikus zene között és mindenki legnagyobb meglepetésére ezt a kellemes háttérzenét egy opera flashmob szakította félbe.

A 35 képből álló kiállítás 2013 szeptember 30-tól november 27-ig díjmentesen tekinthető meg a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda halljában.