Elindult a Magyar Fesztivál Szövetség „Szakmai Napok 2014" rendezvénysorozata.

 2014. március 06. 15:42

A Tisza-tavi régióban március 5-én - a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. „Szakmai napok" címmel - Tiszafüreden rendezte meg sorozatának első állomását.

A rendezvény délelőttjén a Nemzeti Művelődési Intézet Szolnok megyei módszertani irodájának vezetője mellett a Vidékfejlesztési Minisztérium Hungarikum Bizottságának képviselője, adott tájékoztatást a Hungarikum törvényről, valamint arról, hogy a „helyi értékekből" hogyan lesz „magyar érték" és miként lehet bekerülni a Hungarikumok Gyűjteményébe.

A fesztiválszervezők, turisztikai szakemberek, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatójától, hallhattak ötleteket, javaslatokat, mitől lehet jobban kommunikálni, színesebbé tenni a fesztiválokat a látogatók részére, hogyan lehet turisztikai csomag része a fesztivál.

A délutáni program keretén belül Elekes Zoltán a Magyar Fesztivál Szövetség alelnöke adott tájékoztatást a szakmai szervezetről és annak nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő jelentőségű projektjéről, a Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Programról. Az ebben résztvevő 319 regisztrált fesztiváltól begyűjtött adatok azt mutatják, hogy a szervezet rendezvényei, a turisztikai szakma meghatározó szegmensét jelentik.

A délután záró és egyben leginkább érdekfeszítő pontja a fesztiválokat érintő szakhatóságokkal történő konzultáció volt. A Katasztrófavédelem, az Országos Mentőszolgálat, a Rendőrség és az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság képviselői, és egy magán biztonsági szolgálat szakmai igazgatójának közreműködésével, példákon keresztül mutatták be a fesztiválokat érintő problémákat, adtak tanácsot, hogy a fesztiválszervezők rendezvényeiket probléma mentesen tudják megszervezni.

A szakmai nap sikerét bizonyítja a Tisza-tavi régió résztvevőinek aktivitása. A „Szakmai napok" sorozat Pécsett, Hévízen és Százhalombattán, Győrben, Debrecenben, Veszprémben, Szegeden és Egerben folytatódik

Bővebb információ a www.fesztivalszovetseg.hu –n olvasható.