Elkötelezett a környezetvédelem mellett a Hotel Azúr

Forrás: turizmus.com

 2014. november 29. 15:21

A Hotel Azúr életében kiemelten fontos szerepet játszik a környezettudatosság, már évek óta a szálloda minden részlegén meglehetősen nagy figyelmet fordítanak a környezetterhelés csökkentésére, hogy a páratlan vízparti környezetet még hosszú ideig élvezhessék az ide látogatók.

Az irodákban korszerű, energiatakarékos és környezetbarát elektronikai  berendezéseket használnak, amelyek nemcsak a környezet, de a dolgozók egészségét is kímélik hosszú távon. Az irodaszerek környezetbarát anyagokból készülnek és az újrahasznosított papírok használata mellett igyekeznek minél kevesebb irodai hulladékot kibocsátani. Az irodákban és a ház többi részében is számos zöld növény található és a nagy üvegfelületeknek köszönhetően a természetes megvilágítás is nagy hangsúlyt kap az épületkomplexum minden részében.

Az alapanyagok beszerzésénél ügyelnek arra, hogy főként a hazai termékeket részesítsék előnyben és amit lehet, lédigben vásárolnak. A szálloda minden részében víztakarékos csaptelepek és WC-ket szereltek be, és a vendégeket is ösztönzik a víztakarékosságra: a törölközők cseréje már régóta nem automatikusan naponta történik, csak ha a vendég külön jelzi azt és a földre dobja.

A szálloda évekkel ezelőtt útjára indított egy szép gesztust és egyben környezettudatos tevékenységet: a hotelben évente megrendezésre kerülő konferenciák és rendezvények szervezőivel közösen ültetnek facsemetéket a szálloda udvarán.

A Hotel Azúr Siófok környezetvédelem iránti elkötelezettségét a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén a Zöld Szálloda címmel ismerte el.