Félszáz balatoni étterem csatlakozott a Torkos Csütörtökhöz

Forrás: turizmus.com

 2016. február 10. 17:02

Közel ötven étterem, kávézó csatlakozott a Balaton régióból is a február 11-i Torkos Csütörtök akcióhoz. A nagyarányú részvétel bizonyítja, hogy már nem teljesen igaz az a sztereotípia, miszerint a Balaton „zárva tart" a hidegebb időszakban.

Varga-Dani Barbara, a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Irodájának vezetője elmondta, az utóbbi időben számos jó étterem nyílt a Balatonnál, és minőségi bővülés tapasztalható a strandbüfé-kínálatban is. A megújulás egyik legmeghatározóbb eleme a helyi termékek és alapanyagok felhasználásának előtérbe helyezése. Divatosak lettek a helyi termelői piacok, ahol nemcsak hangulatos, de izgalmas élmény is a portékák, helyi ízek beszerzése.  A Torkos Csütörtök akcióhoz csatlakozott balatoni éttermek vállalták, hogy a teljes a'la carte kínálatra vonatkozóan az étel- és alkoholmentes italfogyasztásból 50 százalék kedvezményt adnak. Az éttermek listája az akció hivatalos weboldalán érhető el (torkoscsutortok.itthon.hu)

A Torkos Csütörtök akció után is zajlanak majd kampányok a régióban – tette hozzá Dani Barbara. Május 1–16. között ismét lesz Nyitott Balaton akció, amelyet a Balatoni Regionális TDM Szövetség szervez az MT Zrt. közreműködésével. Ennek keretében nemcsak a vendéglőket, de a múzeumokat, a csak nyáron nyitva tartó látványosságok tulajdonosait is arra próbálják rávenni, nyissanak ki és már tavasszal várják az ide érkező turistákat. Ezzel párhuzamosan, Füred kapitány jelenti címmel elindul majd egy blogsorozat azzal a céllal, hogy a gyerekek nyelvén is megfogalmazódjanak azok az események, amelyekre az óvodásokat, kisiskolásokat szüleikkel várják. A múzeumkritikák, programajánlók mellett Füred kapitány felkutatja azokat az éttermeket és szállodákat is, amelyek gyerekbarát szolgáltatásokat kínálnak a családok számára. A balatoni fantomot még karácsonykor találták ki annak érdekében, hogy a kicsinyek világképére is lefordítsák a szolidaritás és a jótékonyság fontosságát. A tél után, most a turizmus szolgálatába állítják a balatoni „szuperhőst".

Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke hozzátette: nem kell varázslónak vagy szuperhősnek lenni ahhoz, hogy a Balaton turizmusa ismét lendületet kapjon. A központi és az alulról szerveződő őszi, tavaszi kampányok egyre inkább segítik azt a törekvést, hogy a Balaton régió 3-4 éven belül a belföldi; 5-6 éven belül pedig a közeli külföldi országok turistái számára is tavasszal, ősszel és télen is olyan vonzó hely legyen, ahol a vendégek szívesen töltik el idejüket kirándulással, túrázással, parti sétákkal, kerékpározással, lovaglással, vitorlázással.