Ferenczi István volt a díszvendég a Séf Bálon

Forrás: turizmus.com

 2017. február 12. 16:30

Több mint 250 fő részvételével zajlott az idei Séf Bál február 11-én a Danubius Hotel Arenában.
A rendezvényt Zsigó Róbert államtitkár beszéde után Lux Walter igazgató-helyettes nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy immár hatodik alkalommal adnak örömmel helyszínt a bálnak. Az idei azonban különösen kedves számukra, hiszen a díszvendég Ferenczi István, aki bizonyos értelemben a fogadó ház séfjeként mindig is az egyik főszereplő volt, de most épp ő az, aki átadhatja a fakanalat az új nemzedéknek.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Zoltai Anna, a NÉBIH főosztályvezetője is, az est hangulatáról a Tom Cat zenekar gondoskodott.

Fotó: Csárdás Ferenc

Az ételek között számos különlegesség szerepelt, volt többek közt csokoládéba mártott libamájhab, vargányás szarvas comb, ropogósra sült malaccsászár, igazi csülkös pacalpörkölt, és az rántott töltött káposzta is kóstolható volt, amellyel Ferenczi István korábban versenyt nyert.

A Szakmai zsűri

 

A bál hivatalos programja előtt, ünnepélyes keretek között adták át a Szakmai zsűri jelvényeket. A címet az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete alapította tavaly szeptemberben, Némedi József elnöksége alatt, azzal a céllal, hogy az országban megrendezett főzőversenyeken feddhetetlen és egységes legyen a zsűrizés. A zsűritagokra az Étrend állította a jelölteket, szakmai életútjuk alapján.

 

Zsigó Róbert

Fotó: Csárdás Ferenc

Lux Valter

Fotó: Csárdás Ferenc

Petrezselyem Adrienn

Fotó: Csárdás Ferenc