Folytatódik a veszprémi belváros rehabilitációja

Forrás: MTI

 2015. március 16. 13:59

Napokon belül megkezdődnek a veszprémi belváros-rehabilitáció új ütemének munkái. A folytatásra az önkormányzat és konzorciumi partnerei 567,5 millió forint támogatást nyertek.

Porga Gyula a város polgármestere közölte: a projekt teljes költségének 82 százalékát, a közterületek 450 millió forintból megvalósuló felújítását viszont száz százalékban finanszírozzák pályázati forrásból. A fennmaradó közel 117 millió forintból a konzorciumi partnerek önrész biztosítása mellett valósítják meg fejlesztéseiket.

A 450 millió forintból megvalósuló közterületi elemek tartalmazzák a Jutasi út piaccal szembeni támfal és járdaszakasz korszerűsítését, a Lordok Háza mögötti zöldterület rendezését, a Brusznyai Árpád utca két oldalán levő parkok megújítását, a Fortuna-, Gizella- és Sarolta-udvar rehabilitációját, valamint a Zeneművészeti Szakközépiskola és az AMI épületének homlokzatszigetelését, illetve nyílászárócseréjét.

A kivitelezést helyi vállalkozó, a Kuti és Fia Kft. nyerte el, a műszaki ellenőr a Veszprémber Zrt. lesz. Kuti Attila ügyvezető elmondta, hogy a szerződés megkötésétől – amelyre múlt szerdán került sor – 120 nap áll rendelkezésükre a munka elvégzésére.