Hostelek másképpen – körkép a világ körül

Forrás: turizmus.com

 2019. május 06. 08:55

Manapság egy hostel nem csupán olcsóbb diákszálló lehet – némelyik luxusváltozat inkább szállodára emlékeztet, és sokszor az árakban is alig van különbség.

Lássunk először egy különleges csehországi hostelt! A Long Story Short egy 17. századi erődben található, Olomouc történelmi városának közepén, kétórás vonatútra Prágától. Fotelek, kanapék, elektromos aljzatok és munkafelületek – minden, ami a mai digitális nomádok számára szükséges. Modern design, kreatív megoldások és a történelmi hagyományok keveréke fedezhető fel, miközben a dekoráció minimalista, az ágyak egyedi kialakításúak és a használt bútorok stílusosak – írja a vagabond.se online.

Az argentin Onas Hostel & Suites multikulturális oázis. A lobbi káprázatos esőerdőt formáz, a bor francia a kis bisztróban, a szoba egy indiai palotára emlékeztet. Medence, bohém kert, a falakon színes festmények és fotók a film világából.

A thai Happynest Hostel Chiang Rai-ban sikerült megőrizni a hostelhangulatot anélkül, hogy szem elől tévesztenék a keleti kényelem fontosságát. A hallban fonott kosárszékek, buja cserepes növények és különleges szobrok találhatók. A falakon idézetek fiataloknak, mint például „Az élethez jó barátok, izgalmas kalandok és jó kávé kellenek”.

A szingapúri Adler Hostel

Fotó: adlerhostel.com

A Los Angeles belvárosában található Freehand LA inkább egy szálloda és hostel hibridje. A trópusi hangulat, a rusztikus fabútorok és a város legszebb tetőtéri medencéje láttán nem a diákszállók puritánsága jut a turista eszébe. A hálószobákban található matracok jó minőségűek, a dekoráció játékos és hangulatos. Az asztalok és székek kárpitja virágos retro mintás kelme. A cikk szerzője arra figyelmezteti a turistát, hogy ne lepődjön meg, ha Tarzan magazint talál a szobában. Hajdanán a híres képregényt ugyanis ebben az épületben nyomtatták, amikor aztán a Freehand úgy döntött, hogy 167 magánszobájában és 59 kollégiumában inkább a fiatalokat  – meg persze az idősebbeket – fogadja.

A szingapúri Chinatown-ban található az Adler Hostel lobbiját az aranyszín és a virágcsokrok eleganciája uralja. Jelszavuk a megfizethető luxus. Sötét fák, aranyozott felületek, vastag drapériák mindenütt, állítólag az inspirációt az Orient Express szolgáltatta.

A hostelek egyediségére való törekvésben belejátszik az airbnb-vel való versengés is, írja a lap.