Lendületben a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége

Forrás: turizmus.com

 2018. április 03. 11:04

A MISZSZ tavaly megválasztott új elnöksége március 23-án megtartotta első éves rendes közgyűlését a miskolci UNI Hotelben Molnár Kristóf elnök vezetésével.

A tavaly leköszönt elnök, Erdőháti Ágnes továbbra is a háttérből támogatja az új vezetés munkáját, így a szövetség az egyesített erőkkel új lendületet vett.

A miskolci közgyűlés egyik témája volt a szövetség tagság a nemzetközi ernyőszervezetben, a Hostelling International-ben, melyet a jövőben is fent szeretnének tartani. A szövetség fontosnak tartja megismertetni a hazai turistákat a hostelling filozófiával és a minőségi szálláshelyek fejlesztését – ez utóbbit segítik a nemzetközi ernyőszervezet által felállított minőségi sztenderdek is.

2017-ben több új budapesti szálláshely is csatlakozott a szervezethez, melyben így a minőségi budapesti közösségi szálláshelyek jelentős hányada képviselteti magát mintegy 1500 ággyal.

A 2018-as tervekkel kapcsolatban Molnár Kristóf elmondta, hogy szeretnék, hogy a közösségi szálláshelyeket és egyéb szálláshelyeket szabályozó rendelet illeszkedjen jobban a piaci viszonyokhoz és a városi hostelek üzemeltetési körülményeihez. E mellett szeretnének lobbizni a jövőben is.

A Grand Hostel Ifjúsági Szálló a Hűvösvölgyben

Fotó: miszsz.hu

Ami viszont már pár héten belül segítség lehet a szálláshely üzemeltetőknek, az a 2018 április 18-ára szervezett I. MISZSZ Szakmai Nap, melyen különböző előadók adhatnak új ötleteket, friss lendületet az üzemeltetőknek és ahol a szünetekben lehetőség lesz tapasztalatot is cserélni egymással a szálláshely vezetőknek.

„Az elmúlt évek piaci változásaira, kihívásaira reagálva találtuk elérkezettnek az időt, hogy összehívjuk a magyarországi ifjúsági szállások, hostelek üzemeltetőit egy szakmai fórumra. Sok kihívással kell szembenézniük a mai üzemeltetőknek. Vidéken az iskolás kirándulások elmaradásával, rövidülésével és az árérzékenységgel, Budapesten pedig a növekvő konkurenciával, helyi szinten változó szabályozásokkal és az airbnb térnyerésével kell küzdeniük a szálláshelyeknek” – mondta Molnár Kristóf.

A szakmai napra bárki regisztrálhat. A regisztrációs űrlap eléréséhez kattintson IDE.

Az év vége sem marad eseménytelenül a MISZSZ-ben. A szervezet tervei között szerepel, hogy novemberben csatlakozik az MTÜ standjához társkiállítóként a világ egyik legjelentősebb szakmai kiállításán, a londoni World Travel Market-en (WTM), ahol sok ezer szakember – döntéshozó, turisztikai szervezet, szolgáltató, a turisztikai média és a szakoktatás képviselői – találkozhatnak egymással minden évben a világ minden tájáról.