III. Világbajnok Chefek Éjszakája - Különleges gasztronómiai kalandozások a Hotel Lycium**** Debrecen Átrium éttermében

Forrás: turizmus.com

 2015. május 21. 11:26

2015. május 16-án a Hotel Lycium**** Átrium éttermében - a 2010-évi erfurti szakácsolimpia aranyérmes csapata részvételével - ismét nagy sikerrel tartották meg a "III. Világbajnok Chefek Éjszakája" egyedülálló gasztronómiai rendezvényt.

Az esemény iránt idén is kiemelkedő volt az érdeklődés, még Budapestről érkező vendégeket is fogadtak a házigazdák.

Mester és tanítványai

Külön megtiszteltetés volt a chef csapat és a szálloda vezetősége számára, hogy Boros László mesterszakács, a világbajnok chefek mestere is részt vett idén az eseményen.

A 2013-as és 2014-es év sikeres rendezvényei után ismét egy csapatban dolgoztak a magyar és a nemzetközi konyha többszörösen díjazott kreatív „művészei.” A nagy csapat: Breitenbach Rezső (ő kettős minőségben volt jelen: házigazdaként illetve olimpiai- és vb aranyérem birtokosaként is) valamint Breitenbach Attila, Mile József, Rédai Attila és Gonda Attila többszörös olimpiai, Európa bajnoki és világbajnoki aranyérmes chefek. E találkozásnak adott újra - immáron harmadik alkalommal - otthont a Hotel Lycium**** Átrium étterme 2015. május 16-án egy különleges vacsoraest erejéig, ahol az öt világbajnok által összeállított exkluzív menüt kóstolhatták meg a vendégek. Az ínyencségek között volt vörös tonhal zöldalmás angol zellerrel és diós keksszel, Garnéla farok cékla tzatzikivel, kakasgulyás erőleves, Préselt nyúl és Argentin marhalapocka, az ételek sorát pedig a látványosan díszített Mogyorókrémes pralinészelet chocolate ganache-al zárta.

A hagyományt 2016-ban is folytatni kívánja a Hotel Lycium**** vezetősége, jövő májusban is szeretettel várják az új, valamint a visszatérő érdeklődőket. (x)

.