Ingyen wifi, teáskanna, kínai reggeli – mindez mandarinul

Forrás: turizmus.com

 2017. július 26. 11:55

A Chinese International Travel Monitor azt elemzi, mit kell tenni a szállodásoknak ahhoz, hogy a kínai turisták kedvébe járjanak, melyek azok a kellékek és szolgáltatások, amelyeket manapság keresnek a világjáró kínaiak.

Ami a legfontosabb: ingyen wifi, kínai típusú reggeli, teáskanna a szobában, mandarin nyelvjárású kínait beszélő személyzet, és a hotelről szóló anyagok ugyancsak mandarin-kínai nyelven, print változatban való elérhetősége. Ha ezek rendelkezésre állnak, azt mindenképpen bele kell foglalni a szállodáról szóló reklámanyagokba.

Azt is hasznos tudni, milyen programok iránt érdeklődik – főleg a századforduló táján született – fiatal generáció. Például számukra a vásárlás nem tartozik a legfontosabb dolgok közé, de a helyi autentikus élmények elérése igen.

2016-ben 120 millió kínai turista árasztotta el a világot

Fotó: AFP

Egyre fontosabb a városnézés és az esti vacsoraparti – ezen a téren egyik évről a másikra 50 százalékkal nőtt meg az utazók kíváncsisága.

Akik útra kelnek, egyre kalandvágyóbbak, ugyanakkor szeretnek biztosra menni és informálódnak: 94 százalékuk az árakról előzetesen online tájékozódik a szolgáltatás összehasonlító oldalakon. Ha nekivágnak a világnak, átlagosan 12 napot szánnak az útra.

Nem árt figyelni a kereslet legapróbb változásaira sem, és ehhez igazítani a marketingpolitikát, hiszen 2016-ben 120 millió kínai kelt útra, ami persze még mindig csak egy kisebb része a hatalmas birodalom népességének. Ugyanakkor éppen ez az a réteg, amely tájékozott, és a legújabb elektronikai kütyükkel van felszerelve, ami azt jelenti, hogy egy gombnyomással mindent megtud, ha akar, úti céljáról. Másfelől ez az a korosztály, amely bátran bérel lakást vagy éppen csak hostelben kíván lakni.

Ami a helyi kínai étterem meglétét illeti, a cikk nem tartja létfontosságúnak, annál is inkább – bár ez nem szerepel a jelentésben – mert ahány ország, annyiféle kínai konyha , és biztos hogy egyik sem fog hasonlítani a valóban autentikus, számukra otthonos ízekhez.

A kínai reggeli viszont elengedhetetlen lesz lassan.