Ismét forog az óriáskerék

Szerző: Horváth Ágnes

 2014. május 26. 15:20

A tavalyi siker után idén hosszabb ideig, május végétől októberig próbálható ki a főváros szezonális attrakciója, egyúttal Európa legnagyobb mobil óriáskereke, a Sziget Eye, amelynek kabinjai 65 méter magasra repítik az utasokat.

Május 26-án megnyílt az Erzsébet téren Sziget Eye – Belváros óriáskerék, amelynek 41 darab 8 személyes és egy négyfős VIP kabinja maximálisan 332 főnek kínál egyidejűleg különleges panorámát. Az üvegfalú egységekből kiválóan látható a Bazilika tornyától kezdve a Budai Vár és a Duna, és ragyogóan megfigyelhetőek a környező épületek tetői is, ráadásul a tériszonyok is bátran kipróbálhatják.

 

Nincs értelme a szezon közepén lebontani a látványosságot, ezért egészen őszig itt marad a Sziget Eye, a Hajógyári szigetre pedig egy kisebb, nyitott óriáskereket bérlünk – mondta az avatóünnepségen Gerendai Károly, az üzemeltető Sziget Szervezőiroda vezetője. A jegyárak viszont maradtak a tavalyiak: felnőtteknek 2400, gyerekek 1500 forintért szállhatnak be, vasárnaptól csütörtökig 10-24, pénteken és szombaton 10-02 óra között.

Az óriáskerék tulajdonosa, a Sziget Szervezőiroda stratégiai partnere a Freij Entertainment International, amely többek közt az Eye of Malaysia-t és a Dubai Sky Wheel-t is üzemelteti,

 

Az attrakció a fővárosi és az V. kerületi önkormányzat támogatásával jött létre, és a belvárosi, 20 év alatti lakosok két ingyenjegyet kapnak. Az óriáskerék idei szponzora tovább a Carling  British Cider.