Itt a tizenegyedik horvát Michelin-csillagos étterem

Forrás: turizmus.com

 2023. június 27. 16:54

A horvát gasztronómia szárnyalásának legújabb bizonyítéka, hogy a Michelin-kalauz egy újabb helyi éttermet tüntetett ki. A legfrissebb csillaggal rendelkező kulináris helyszín a KORAK, amely Jastrebarsko lenyűgöző vidéki környezetében található.

Ez a különleges célpont garantáltan megmozgatja az érzékszerveket és felébreszti az ínyencek kíváncsiságát. A vendégek kellemes környezetben élvezhetik a minőségi étkezést, miközben elmerülnek a horvát vidék nyugalmában és harmóniájában – fogalmaz a Horvát Idegenforgalmi Közösség sajtóközleménye.

A KORAK egy családi birtok, amely a Zágráb melletti dombos lejtőkön fekszik. A család minden tagja, beleértve még egy kutyát is, hozzájárul a birtok fenntartásához és működtetéséhez, ahol ez a kis csapat nap mint nap elkötelezetten tevékenykedik, hogy a legkiválóbb borok, ételek kerüljenek az asztalra. Fontos, hogy a birtokon megszerzett élmények felejthetetlen emlékeket jelentsenek az idelátogatóknak.

A minőségi ételekhez a csodás táj extra ajándék a vendégnek

Fotó: Mateja Vrckovic

Az étterem maga egy olyan kulináris úti cél, ahol a hagyomány és az innováció találkozik. A séfek gondosan válogatott helyi alapanyagokból készítik el kreatív és lenyűgöző fogásaikat. Az ételek tökéletes harmóniában ötvözik a horvát konyha hagyományait a modern technikákkal – írják.

Az étteremhez egy pincészet is tartozik, amely az egyik vezető horvát borászat a Plešivica borrégióban.

A KORAK-kal együtt Horvátország immár összesen tizenegy olyan rangos helyszínnel büszkélkedhet, amelyek szerepelnek a Michelin-kalauzban. A Pelegrini (Šibenik), a 360º (Dubrovnik), a Monte (Rovinj), a Noel (Zágráb), a Draga di Lovrana (Lovran), a Boškinac (Novalja), az LD Restaurant (Korčula), a Nebo (Rijeka), az Alfred Keller (Mali Lošinj) és az Agli Amici (Rovinj) éttermek is sikeresen megtartották a korábban megszerzett csillagokat.

Ezekkel a csillagos helyekkel együtt összesen már 89 horvát étterem birtokol valamilyen Michelin-elismerést.