Kékfrankos Most! - Hatvan pincészet kékfrankosai a Sofitelben

Forrás: MTI

 2015. április 24. 13:48

Több mint hatvan hazai és határon túli pincészet kékfrankosaival és kékfrankos alapú házasításaival ismerkedhetnek meg a Kékfrankos Most! kóstoló látogatói szombaton a Sofitel Budapest szálloda termeiben.

Áprilisban a már második alkalommal megrendezett Kékfrankos Most! rendezvénysorozat keretében országszerte számos étterem és borbár kínálnak kékfrankossorokat hozzájuk kigondolt fogások társaságában, a borkereskedések és a pincészetek kedvezményes kékfrankosajánlatait kihasználva pedig a fogyasztók asztalára kerülhet több palack is ezekből a borokból - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, a kékfrankost több ok miatt is jó gasztrobornak tartják a szakértők. Játékos savai felüdítik a szájat két falat között, legyen szó akár fűszeresebb, akár zsírosabb ételekről, mérsékelt tannintartalma pedig elősegíti, hogy a vörös húsokon túl csirkepaprikáshoz, paradicsomszósszal gazdagított pizzához vagy grillezett zöldségekhez is lehessen tölteni belőle. Gyümölcsös illatuknak és ízüknek köszönhetően a kékfrankosok jólesően kortyolgathatók tovább az étkezés befejeztével is.

Az egész hónapon át tartó Kékfrankos Most! rendezvénysorozat központi kóstolóját szombaton tartják a Sofitel Budapest termeiben. Kékfrankosokkal, illetve a fajtán alapuló házasításokkal várja az érdeklődőket többek között az Ax Borászat (Kéthely), a Bock Pince (Villány), Bott Frigyes (Muzsla, Felvidék), a Bukolyi Családi Birtok (Eger), a Dénes Hegybirtok (Somló), Dúzsi Tamás Pincéje (Szekszárd), az Esterházy Weingut (Burgenland), a Garger Pince (Sopron), a Heimann Családi Birtok (Szekszárd), Karner Gábor kézműves borászata (Mátra), a Kobal Family Wines (Szlovénia), a Konyári Pincészet (Dél-Balaton), a Kovács Nimród Winery (Eger), a Ruppert Pince (Villány), a Takler Pince (Szekszárd), a Taschner Borház (Sopron) és a Weingut Ernst Triebaumer (Burgenland).

A Winelovers programsorozat többi kóstolójához hasonlóan a szervezők ez alkalommal is készülnek mesterkurzusokkal azok számára, akik alaposabban el szeretnének mélyülni a témában. A délután a mátrai Tőkésekkel indul, ezt követi egy osztrák pincészet, a Krutzler vertikális kóstolója, az estét a mesterkurzus teremben pedig a Junibor csapatával zárják.

A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk a www.kekfrankosmost.hu honlapon találhatók.