Keményen legorombítja az Airbnb-n foglalókat Velence

Forrás: turizmus.com

 2016. június 16. 16:15

Velence városa plakátokon hívja fel a turisták figyelmét arra, hogy milyen negatív következményekkel jár, ha az Airbnb-n foglaltak szállást.

„Kedves Turista! Ha az Airbnb-n vagy valamelyik hasonló oldalon foglalta a szállását, közvetlenül is felelős azért, hogy Velencéből lassan kiszorul a város lelkét jelentő állandó lakosság, és a várost ellepik az ingatlanspekulánsok, akik rövidtávú turisztikai lakásbérletre specializálódva veszik bérbe és adják ki a lakásokat, felsrófolva ezzel az árakat" – olvasható azon a plakáton (lásd a cikk végén), amellyel Velence megszólítja a városba látogató turistákat.

A plakát szövege keményen fogalmaz: aki mindezt nem veszi figyelembe, az nem járul hozzá az ezeréves kulturális örökség megőrzéséhez. Nekik egyenesen azt javasolják, hogy maradjanak inkább otthon, és aludjanak a saját ágyukban.

Velence lépése annyiban újszerű, hogy közvetlenül a turistákhoz szól. Ugyanakkor mind több európai városban keresik a megoldást az Airbnb-jelenség kordában tartására. Legutóbb San Francisco hozta meg azt a döntést, hogy az Airbnb-re és a hasonló oldalakra ugyanaz vonatkozik, mint bármilyen egyéb lakásbérletre, és csak olyan lakásokat adhatnak ki a turistáknak, amelyeket előzetesen regisztrálnak a városnál.