Kerékpárút épül Tata és Dunaalmás között

 2014. július 09. 15:18

Megkezdődik a Tatát Szomódon keresztül Dunaalmással összekötő, kilenc kilométeres kerékpárút építése az Által-ér mentén - mondta el szerdai projektnyitó sajtótájékoztatóján Czeglédi Zoltán (független), Dunaalmás polgármestere.

A település vezetője hozzátette, az út eléri a Bécs és Budapest között tervezett EuroVelo 6-os kerékpárút tervezett nyomvonalát és egy fontos összekötő szakasz a Duna menti kerékpárút és a kormány által tervezett Budapest-Balaton útvonalnál.

Az október végére tervezett műszaki átadás után Tatabányáról biciklivel egészen a Dunáig lehet eljutni biztonságosan. Jelenleg Tatáig van kész a kerékpárút, onnan a turisták az 1-es utat használják, amely a megnövekedett forgalom miatt veszélyes - közölte.

A beruházást közösen készíti el Dunaalmás, Szomód és Tata önkormányzata, a 400 millió forintos költséget a települések uniós támogatásként nyerték el.

A projektnyitón jelenlévő Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár emlékeztetett arra, hogy a Tatabánya és Oroszlány közötti kerékpárút terveinek elkészítéséről a napokban írtak alá megállapodást az érintett települések. A beruházás megvalósulása a Velencei-tó felé vezető kerékpáros-forgalmat szolgálja.