Két házban 200 ezer vendégéjszaka

Forrás: turizmus.com

 2015. január 02. 10:37

Mind a Hungaria City Center, mind a Danubius Hotel Arena mintegy 9,5 százalékkal teljesítette túl foglaltsági tervét, ami különösen szép eredmény tudva azt, hogy a két házban megközelítőleg 200 ezer vendégéjszakát regisztráltak.

December 31-én a két szálloda alkotta Danubius klaszter vezető munkatársainak köszönte meg egész éves munkáját Deák Imre, aki, immár hagyományosan, a Hungariában költi el az év utolsó ebédjét.

A szállodavállalat vezérigazgatója rövid köszöntőjében a lehetőségek évének nevezte 2016-ot, miután lezárult a vállalat tőzsdei kivezetése. A tulajdonos több mint 13 milliárd forintot költött a tranzakcióra, s várható, hogy részben felújításokkal, részben a cég részleges átszervezésével még hatékonyabb, még több bevételt generáló vállalattá formálják a Danubiust.

Krausz György, a klaszter igazgatója, aki, a kollégáinak mondott köszönet mellett a vállalati központtól kapott egész éves támogatást is megköszönte, többek között elmondta, hogy mindkét házban folytatódnak a felújítások (a Hungariában 136 szobát festettek, szőnyegeztek és bútoroztak újra, az Arénában pedig megnagyobbították és új gépészettel látták el az úszómedencét), ami, remélhetően további foglaltság és átlagár növekedéshez segítheti majd a két szállodát.