Konferencia a családbarát turizmusról

Szerző: PR

Forrás: turizmus.com

 2017. november 29. 14:09

A családbarát turisztikai szolgáltatásokról és a családbarát turizmus lehetőségeiről rendezett szakmai konferenciát immár 4. alkalommal a KidsOasis Nonprofit Kft. a négy szélforgós KidsOasis minősítéssel ellátott Thermal Hotel Visegrádban.

A rendszerben jelenleg 12 minősített családbarát szálláshely van és további három várja, hogy csatlakozhasson. A KidsOasis folyamatos szakmai tanácsadással, piackutatással segíti a ezeknek a szálláshelyeknek családbarát szolgáltatásainak fejlesztését, és széleskörű marketingtevékenységet végez a védjegy ismertebbé tétele érdekében. Kreatív kampányokat szervez, és családi rendezvényeken népszerűsíti, hogy mitől más egy minősített családbarát szálláshely, milyen elvárásai lehetnek a gyerekekkel érkező vendégeknek.

A szervezők köszöntője után Puczkó László tartott előadást a családok utazási szokásairól, melyben bemutatta a KidsOasis nyáron végzett kutatásának eredményeit is.

Puczkó László


Kovács Judit, a Tourinform Gyenesdiás irodavezetője bemutatta, hogyan vált családbarát üdülőfaluvá Gyenesdiás az évek során. Kiemelte, hogy a településen nem csak a szálláshelyek, hanem a településen található más vendéglátó egységek és az önkormányzat együttműködésére is szükség volt a családbarát üdülőfalu kialakításához.

Tóthné Márton Gabriella, a Kontakt Műhely ügyvezetője elmondta, hogy miért fontos a tárgyi feltételek mellett a személyzet fejlesztése is. E téren nem elég a személyzet viselkedését fejleszteni, szükség van a belső motiváció kialakítására is.

Horváth György, az IPS Gyermekszem ügyvezetője a játszótéri biztonságról tartott előadást. A prezentációja során kiemelten foglalkozott az ide vonatkozó törvényi előírásokkal, valamint azzal, hogyan lehet biztonságosan üzemeltetni egy játszóteret.

A konferencia keretében sor került egy kerekasztal beszélgetésre is, melyben Antal-Ferencz Ildikó a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagja, a Családháló újságírója, Nagy Anna az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány elnöke és Tibenszky Móni Liza a Felelős Szülők Iskolájának alapítója vett részt. A beszélgetés fő témája a családi utazások és az ehhez kapcsolódó változó igények megértése volt, fókuszálva a nagycsaládokra és az egyedülálló szülőkre.

A délután folyamán sor került a 2017-es Családok Szállodája és Családbarát Szállodai szakember díjak átadására is. A győztes szálloda már második alkalommal az Oxigén Hotel Family&Spa lett, a legtöbb jelölést gyűjtő szakember díjat pedig Sallai Nóra, a Tisza Balneum Thermal Hotel animátora vette át.

Utazik a család könyvek


Gyetvainé Zováth Anikó a KidsOasis Nonprofit Kft. ügyvezetője, Csapody Kinga a Líra- Manó Könyvek Kiadó főszerkesztője és írója, valamint Szalma Edit illusztrátor közösen mutatták be a műfajteremtő Utazik a család meseútikönyv sorozatot és az eddig megjelent 3 részt, az Irány a Balaton, az Irány Eger és az Irány a Velencei-tóköteteket.

Kovács Balázs, a GD Consulting Ausztria ügyvezetője arról beszélt, hogy mik azok az elemek a családbarát turizmus területén, amit érdemes lenne eltanulni nyugati szomszédainktól.

Gyenes Ákos


Gyenes Ákos a NetHotelBooking ügyvezetője a gyerekárazás problémájáról tartott előadást. Rámutatott, hogy mik a leggyakoribb hibák, amit érdemes elkerülni az árazás kialakítása során. Az előadás során kiemelte, hogy egy tipikus szállásfoglalás folyamatában milyen problémákba ütköznek az egyszülős családok és ezek a problémák hogyan oldhatók meg.

Hegyi Sára spa és wellness tanácsadó a komplex vendégélmény fontosságáról beszélt, kiemelve, hogy a wellness nem csak a medence-szauna-masszázst jelenti, hanem hozzá tartozik a megfelelő étkezés és a többi aktív-passzív kikapcsolódási lehetőség is.

Hága Péter a házigazda szálloda üzemeltetési vezetője és Kónya László konyhafőnök megmutatták, milyen gyermekeknek szánt ételek találhatók a Thermal Hotel Visegrád kínálatában. Bemutatták, hogyan terveznek meg egy ilyen ételt, figyelembe véve a tápértéket, szezonalitást a gyermek életkorát. Kitértek továbbá arra is, hogyan lesz az étel a gyermekek számára is élvezetes, ide értve az ízt és a tálalást.

Családbarát catering


Somló András, a Kontakt Műhely marketing tanácsadója arról beszélt, hogy milyen tartalommal lehet elérni a legkönnyebben a családokat saját blogon vagy a közösségi médián keresztül. Emellett kiemelten a fontosnak tartja a weboldalt, hiszen ez az első „ajtó” amin betekintést nyer a látogató a szálláshelyre.

Bánki Attila a VermisProduction ügyvezetője elmondta, hogyan használjuk tudatosan az influencereket és a blogunkat ahhoz, hogy elnyerjük vele a családdal utazók figyelmét. Részletesen beszámolt az egyes médiumok fontosságáról és kiemelte a hosszú távú együttműködésfontosságát.

R. Kovács Dániel a Front Page Communication képviseletében a szállodákban kialakuló krízishelyzetekről és azok szakszerű megoldásáról beszélt. Példákon keresztül bemutatta, hogyan érdemes kezelni a krízishelyzetet és mi az, amit semmiképp se tegyünk akár a helyzet megoldását, akár a kommunikációt tekintve.

A konferencia záró előadásaként Maráczi Ágnes a Tiszta Dili ügyvezetőjeként a játékok fejlődését mutatta be. Rámutatott, hogy ez a fejlődés hogyan befolyásolja a gyerekek szállodában eltöltött szabadidejét és milyen fejlesztéseket igényel a szálláshelyek részéről.

A díjazottak

2018. a Családok éve lesz így nem kérdés, hogy még nagyobb hangsúlyt kap az, hogy egy szálláshely mennyire elkötelezett a családok irányában. A KidsOasis Nonprofit Kft. azon dolgozik, hogy a szállásadók felismerjék ennek fontosságát. A 4. Családbarát Turizmus Konferencián elhangzott előadások a visszajelzések szerint nagy mértékben segítették ötletekkel, tapasztalatokkal az ezirányú törekvéseket.

4. Családbarát Turizmus Konferencia

A konferencián készült képek itt tekinthetők meg, az előadások anyagai egyelőre csak a konferencián részt vett kollégák részére elérhető, 2018. februárjától regisztráció után bárki tanulmányozhatja.

(x)

Kapcsolódó cikkek