Magasabbra teszi a lécet a Service4You

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: Turizmus Panoráma

 2015. szeptember 29. 14:49

Portfóliót tisztít és márkát épít a független szállodák üzemeltetésével foglalkozó Service4You. Az újonnan átvett négycsillagos egységek – a Science Hotel Szeged, a győri ETO Park Hotel Business & Stadium, valamint a gyulai Komló Hotel – már az új koncepcióba illeszkednek.

„A kezdeti, mindenevő pozíciónk nem volt túl szerencsés, problémásabb házak működtetését is elvállaltuk. Hét évvel az indulás után elérkezettnek éreztük az időt a portfólió megtisztítására. A stabil háromcsillagos szállodák mellett, mint a Hotel Majerik, egységes, színvonalas szolgáltatást kínáló szállodákat kívánunk az ernyőnk alatt tartani, melyek között van átjárás a vendégek számára. A lépéssel a piacon is újrapozicionálhatjuk magunkat" – nyilatkozta a koncepcióváltásról Tóth Balázs, a Service4You értékesítési és marketingigazgatója.

 

Egységesedő brand

Már az egységesítés szándéka tükröződik a legújabb házaik kiválasztásában.

Az ETO Park Hotel Business & Stadium magasra pozicionált, friss hangulatú szálloda. A győri egység zavartalanul üzemel, töltésében kiemelt szerep jut a rendezvényeknek és az Audival kiépített jó kapcsolatnak.

Fotó: ETO Park Hotel

 

A Science Hotel Szeged igazi gyöngyszem 43 designszobával, extravagáns belső terekkel, konferenciakapacitással. A belvárosi butikszállodának nagyon jó a koncepciója, a hosszú hétvégére érkezők, a romantikára vágyók és a családosok körében egyaránt népszerű.

A gyulai Komló Hotel nyitása október elsején várható. A fürdőváros vendégköre meghatározza az értékesítési stratégiát, elsősorban a családokra és az aktív senior korosztályra számítanak. A ceglédi Hotel Aquarellben bevezetett, a nagyszülőkre és a velük pihenő unokákra kidolgozott csomagokkal is biztosan találkozhatnak majd a vendégek Gyulán – tájékoztatott Tóth Balázs.

Az igazgató elégedett a már bejáratott egységeikkel is. A Tisza-tónál egy éve átvett Tisza Balneum Hotel jól teljesít, éppúgy, mint a zalakarosi és a kehidakustányi szálloda. Jók a számai az újrapozicionált Hotel Aquarellnek, s a balatonalmádi Ramada Hotel & Resort Lake szintén jobb eredményeket hozott, mint tavaly.

 

Üzemeltetési recept

Ahogy a szakember elmondta, a Service4You a központi irányvonalak mellett hangsúlyozni igyekszik a helyi adottságokat és a házak sajátosságait. Az ár, a minőség és a rugalmasság miatt a központi szerződések mellett a helyi beszállítókkal is keresik a kapcsolatot.

A frissen átvett szállodák csapatában sem hajtanak végre gyökeres változásokat, Győrben például minden meglévő kollégát átvettek. Ennek ellenére folyamatosan keresik az új embereket, recepciósból, szakácsból, felszolgálóból sosincs elég, új, fiatal középvezetőket szeretnének kinevelni.

Fotó: Science Hotel Szeged

 

A vendégeket a közvetlen értékesítés és az online fizetés felé terelik, a foglalások fele saját internetes felületükön zajlik, az el nem költött jutalékot termékfejlesztésre fordítják.

A minőség iránti elhivatottság jegyében további négycsillagos egységekkel szeretnének gazdagodni, ugyanakkor bizonyos házak már az idén kikerülnek a portfólió­jukból, vagy más koncepcióban viszik őket tovább. (A két balatoni, idényjelleggel működő szállodájukat jövedelemtermelő képességük miatt biztosan megtartják.)

„A rendszerben lévő házak véglegesítése és kínálatuk egységesítése után a következő lépés a Service4You brandként való előtérbe helyezése lesz" – beszélt távolabbi terveikről Tóth Balázs. Ebben nagy szerepet szánnak majd törzsvendég- és hír­le­vélrendszerüknek, utóbbi – több mint 100 ezer aktív e-mail címmel – rendkívül hatékony kom­­munikációs és értékesítési felületként működik már ma is.

 


MóKaland a kis vendégeknek

A Service4You saját koncepciója alapján kidolgozott MóKaland játszóházban a gyerekeket életkoruknak megfelelő játékok és szakképzett pedagógusok, az ünnepnapokon és a tanítási szünetekben tematikus programok várják a szállodáikban.