Magyar Sommelier Bajnokság márciusban

Forrás: turizmus.com

 2019. február 16. 12:04

A március 3-ai bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmát művelik.

A Magyar Sommelier Szövetség célja továbbá a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése és új szakmai kapcsolatok kialakítása, valamint a szakma további népszerűsítése. A bajnokság résztvevői: azok a magyar állampolgárságú szakemberek, akik megfelelnek a részvételi feltételeknek.

A részvétel feltételei:

- a nevezési lap kitöltése és határidőig történő eljuttatása a Magyar Sommelier Szövetséghez.

A részvétel díja:

- a Magyar Sommelier Szövetség tagjai részvételi díj megfizetése nélkül indulhatnak a bajnokságon, amennyiben nincs tagdíj-fizetési hátralékuk.

- azoknak, akik nem tagjai a Magyar Sommelier Szövetségnek, a nevezéssel egyidejűleg 10.000 Ft nevezési díj befizetését kell igazolni.

Magyar sommelier szakemberek megmérettetése

Fotó: turizmus.com

A bajnokság feladatainak során használt nyelv a magyar, de egyes feladatokat a Nemzetközi Sommelier Szövetség (ASI) által elismert hivatalos idegen nyelvek egyikén (angol, francia, spanyol) kell teljesíteni a versenyzőknek. Ezek magyar nyelven történő teljesítése a feladatra adható pontszám 20%-kal történő csökkentését eredményezi.

A Bajnokság két fordulóból áll. Az elődöntőt 2019. március 2-án, szombaton tartják Egerben. A döntőt 2019. március 3-án, vasárnap a Gundel Erzsébet Királyné termében rendezik meg.

Jelentkezés: mindenki esetében a hiánytalanul kitöltött Nevezési lap megküldésével, illetve a nevezési díj fizetésére kötelezetteknek az átutalás igazolásának* a megküldésével 2019. február 20-áig a slezsak.zoltan@gmail.com címre.

További részletek itt olvashatók a Sommelier Szövetség honlapján.