Medvehagymás védjegyre hirdet pályázatot a Duna-Dráva Nemzeti Park

 2013. április 19. 14:57

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi, medvehagyma felhasználásával előállított, kereskedelmi forgalomba hozható feldolgozott termékeknek, amelyek a nemzeti park területén készülnek, és előállításuk a természettel összhangban történik.

A védjegy célja: igazoltan a Duna-Dráva Nemzeti Park működési területén lévő védett természeti területről vagy Natura 2000 területről származó alapanyagból, helyi készítésű élelmiszerek fogyasztási kultúrájának emelése, az eladásra szánt termékek megbecsülésének növelése, a helyi termékek piacra jutásának elősegítése és a természettel harmonikus gazdálkodás és termék előállítás ösztönzése.
Pályázati csomag: a védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet kell benyújtani, melyet a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el.
A kérelem formanyomtatványa, valamint a pályázati feltételeket, a bírálat alapelveit és a használat feltételeit tartalmazó dokumentum beszerezhető a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságon (7625 Pécs, Tettye tér 9.), vagy letölthető a nemzeti park honlapjáról (http://www.ddnp.hu/felhivas-vedjegy-kerelmezesesre).
A benyújtás módja: a kérelmet egy példányban, egy termékmintával együtt postai úton, vagy személyesen a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósághoz kell eljuttatni.
Beadási határidő: 2013. május 10.
További információ: Buchert Eszter
Tel: 72/517-200
e-mail: bucherte@ddnp.kvvm.hu