Megbírságoltak egy cseh hotelt, amiért nem fogadott orosz turistákat

Forrás: MTI

 2014. november 06. 21:49

Megbírságoltak egy cseh hotelt Ostrava városában, amiért nem fogadott orosz turistákat. A tulajdonos a Krím félsziget márciusi megszállása után döntött úgy, hogy bojkottálja az orosz állampolgárokat.

Az ukrán felmenőkkel is rendelkező Tomás Krcmárt, a Brioni Boutique hotel tulajdonosát a hatóságok a maximumra, 50 ezer koronára (mintegy 560 ezer forintra) bírságolták, amiért nem fogadott orosz turistákat, valamint 49 orosz sportolót el is küldött szállodájából.

Miután lépése vihart kavart a közösségi portálokon, Krcmár "enyhített a szigoron", és befogadta azokat az oroszokat, akik azt mondták, hogy nem támogatják a Krím bekebelezését. Ezzel együtt a szálloda vendégeinek mintegy 10-15 százalékát veszítette el a "tilalom" bevezetése nyomán.
A cseh kereskedelmi felügyelet szerint Krcmár "botrányosan" megszegte a cseh törvényeket, amikor hátrányosan megkülönböztette egy ország állampolgárait.
A hatóságok döntése után a hotel visszavonta a kifogásolt intézkedést, és megnyitotta kapuit az orosz turisták előtt.
A statisztikák szerint mintegy 282 ezer orosz turista látogatott Csehországba 2014 első felében, ami 7 százalékos visszaesést jelent a 2013 második feléhez képest.


http://ee24.com/news/czech-republic/czech-hotelier-moved-out-the-russians-due-to-the-annexation-of-the-crimea-was-maximum-fined/
http://en.itar-tass.com/world/758353