Megújulnak a Mercure szállodák Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2018. június 05. 12:22

A Mercure Budapest Buda 400 szobájából 160, a Mercure Budapest Korona 420 szobájából 101 kapott teljesen új külsőt. S a munka folytatódik.

Idén tavasszal fejezték be a budapesti Mercure szállodák tavaly indult teljes felújítási programjának a következő ütemét, melynek köszönhetően a szobák jelentős része új megjelenést kapott.

A Mercure Budapest Buda teljes felújítása jövő év elejére készül el, s akkortól 400 új szobával és teljeskörűen átalakított közösségi terekkel, étteremmel várja majd vendégeit a hotel.

A Mercure Budapest Korona teljes körű átalakítási munkálatai 2020 elején fejeződnek majd be, míg a harmadik fővárosi Mercure szálloda, a Mercure City Center hamarosan elnyeri végleges formáját.

„Budapest egyre vonzóbb úti cél a szabadidős, az üzleti és a kettő ötvözetének számító „bleisure” utazók körében. A felújítási munkálataink során már szem előtt tartottuk az Y és a Z generációs utazók igényeit és fogyasztói szokásait” – mondta Sabina Bartyzel, a magyarországi Novotel és Mercure szállodák regionális üzemeltetési igazgatója.

Felújított szoba a Mercure Budapest Buda Hotelban

Fotó: turizmus.com

A megújult szállodák közül a legnagyobb változások a Mercure Budapest Budában történnek, hiszen a 400 szobás hotelből Magyarország első kombó szállodája lesz. Az épület első három emelete ibis szállodaként, míg a többi szint a Mercure sztenderdeknek megfelelően folytatja működését. Ez összesen 150 ibis és 250 Mercure szobát jelent, melyekből a felújítás első szakasza során 60 ibis és 100 Mercure szoba készült el. Az egyedülálló koncepció megvalósításával a hotel optimalizálni tudja kapacitásait, illetve, mindkét szálloda vendégkörét képes egyszerre kiszolgálni.

A kombó szálloda egyik szobája

Fotó: turizmus.com

A Mercure szállodák kialakítása során nagy szerepet játszik a helyi inspirációk beépítése a megjelenésbe, így a megújult szállodák design elemei Budapest védjegyeit mutatják be - tájékoztatott az OrbisAccor. A Mercure Budapest Budában megjelenik a budai várnegyed közelsége, melynek hangulata már a szobákban érezhető, illetve a Dunán átívelő hidak kerülnek a fókuszba, így jelennek meg a nyitott helyiségekben hídépítésre utaló részletek vagy a folyó vonalai az absztrakt mintájú padlózaton. A Mercure Budapest Koronában a főváros múltja fedezhető fel. A falra festett koronák, és egyéb uralkodói attribútumok modern formában idézik meg a régmúlt időszak szellemét.

Így néz ki egy szoba a Mercure Budapest Koronában

Fotó: turizmus.com

Mindhárom hotel felújítása során olyan megoldásokat alkalmaztak, melyek igazodnak a csoport környezetvédelmi programja, a PLANET 21 követelményeihez. A Mercure szállodák mindegyikében LED égők biztosítják a világítást, a szobákban víztakarékos csapok, valamint Fan Coil-ok találhatóak, melyek hűtésre és fűtésre egyaránt használhatóak, energiatakarékosak és könnyen szabályozhatóak.