Menetrend szerinti Air Baltic járat indul Hévízre

 2013. április 24. 16:28

Május 4-től október elejéig heti egy lakalommal (szombatonként) a Hévíz-Balaton Airportra is indít menetrend szerint járatot Rigából az Air Baltic. A lett nemzeti légitársaság ezzel tovább erősíti jelenlétét a magyar piacon, miután 2013-ban már egész évre kiterjesztette a korábban csak a nyári szezonra korlátozott budapesti repüléseit.

A Lett Köztársaság budapesti nagykövetségén tartott tájékoztatón a légitársaság kereskedelmi igazgatója (aki tolmácsolta a betegség miatt távolmaradó Martin Gauss vezérigazgató - a Malév korábbi vezérigazgatója - üdvözletét) elmondta azt is, hogy a 2012. évi eredmények felülmúlták várakozásaikat (326 millió euró árbevétel mellett, a megelőző évi 121 millióról 27 millióra tudták csökkenteni a cég veszteségét), s minden reményük megvan arra, hogy már idén üzemi nyereséget termeljenek. 
Michael Grimme elmondta azt is, hogy a 99 százalékban állami tulajdonban lévő légitársaság több mint 60 célállomásra közlekedtet járatokat Európába, a Közel-Keletre, Oroszországba és FÁK-államokba. Az idei nyári szezonban hat új járatot indítanak, Hévíz mellett Olbiára (Olaszország), Máltára, Prágába, Larnacába, valamint Rijekába.
Az április 24-én tartott szakmai tájékoztatón részt vett Papp Gábor, Hévíz polgármestere, Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport ügyvezető igazgatója, valamint az Air Baltic magyarországi képviseletét ellátó Tensi Aviation képviselői is.



Szerkesztőségünk kérdésére Papp Gábor elmondta, hogy – bár elsődleges céljuk a beutazó forgalom növelése - a jövőben, a lehetőségükre álló szerény eszközökkel megkezdik a térségben a kiutazást népszerűsítő kampányukat is, hiszen az Air Baltic-hoz hasonló, menetrendszerű járatok megmaradásához, megerősödéséhez nem elegendő csak egyirányú forgalomban gondolkodni.
Az Air Baltic sem csak a Magyarországra irányuló forgalomra figyel, sőt, Lettországot, s Rigán keresztül a teljes balti- és skandináv térséget szeretné népszerűsíteni a magyar kiutazók körében.

Felvételünkön balról jobbra Janis Vanags, az Air Baltic kommunikációs elnökhelyettese és Imants Liegis, a Lett Köztársaság budapesti nagykövete.