Négycsillagos wellness- és konferenciahotel Mátraszentimrén

 2010. október 19. 21:25

Rohanó világunkban a turisták vágynak a csendre, a természet ölelésére, ugyanakkor nem akarnak lemondani otthonuk komfortjáról sem. A Hotel Narád & Park mindezt nyújtja számukra a Mátra egyik legszebb pontján – mondta a szálloda október 19-i avatásán Marosi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai f?osztályának osztályvezet?je. Mátraszentimre legújabb, négycsillagos büszkesége 140 vendéget tud fogadni kétágyas szobákban és apartmanokban. (Felvételünkön a ház egyik különlegessége, a rendkívüli panorámát is nyújtó a la carte étterem egy részlete látható. További képeinket tekintsék meg a képgalériában.)

A szálloda két, több részre osztható és korszerű technikával felszerelt konferenciatermet (165 és 70 négyzetméteresek) és komoly wellness kapacitást (úszómedence, élménymedence, gyermekmedence, jakuzzi, finn- és infra szauna, gőz- és só kabin, fitnesz és cardio gépek, napozóterasz és pihenőszoba) is kínál. Mind a konferenciák résztvevőinek, mind az egyéni vendégeknek örömet okozhat, hogy a recepcióval egybeépített drink bárban 24 órán át kapnak italokat.
Harmati László a ház társtulajdonos beruházója avató beszédében többek között elmondta, hogy a 900 millió forintos beruházáshoz 350 millió forint uniós, illetve állami támogatást kaptak. Ugyanakkor azt sem rejtette véka alá, hogy méltatlanul hosszú procedúra és majdnem teljesíthetetlen feltételek teljesítése árán jutottak hozzá a támogatáshoz. Kiemelte azt is, hogy a szálloda kivitelezésekor különös gondot fordítottak a környezetvédelmi szempontokra, így például egyáltalán nem használnak gázt, s az energia szükséglet nagy részét napkollektorokkal állítják elő.
Stuller András, a település polgármestere ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat mindent elkövet a szálloda környezetének ápolásáért, a kerékpárút hálózat fejlesztéséért, a környező erdőkben a fakitermelés visszafogásáért, valamint egy vadaspark létrehozásáért.
Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke, egyrészt méltatta a beruházók bátor kitartását, másrészt kiemelte, hogy a Hotel Narád szolgáltatásaival tökéletesen megtestesíti mindazt, amit a magyar turizmus megcéloz az elkövetkező években, ráadásul mindezt az ország keleti felében, s gyakorlatilag egész évben szezont kínálva.
A Hotel Narád & Park avató ünnepségének végén Ternyák Csaba Egri érsek megáldotta a létesítményt.