Nem kell érteni egy sztrájkot

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2015. november 03. 22:18

A londoni WTM második és harmadik napjára meghirdetett vasúti (DLR) sztrájk szervezői nem valószínű, hogy elérték céljukat, viszont biztos, hogy magukra haragítottak több tízezer turisztikai szakembert.

 

November 3-án reggel az elviselhetetlen határát súroló jelenetek zajlottak a londoni metró Jubilee vonalán (erről lehetett átszállni a DLR helyettesítésére beígért különjárati buszokra), valamint, 1-1,5 órás buszozással kezdte a napját sok ezer ember, aki, ki akart érni a 10 órai kezdésre.
Közben, a DLR nevű vasút mégis elindította szerelvényeit, legalábbis a Jubilee egyik állomását (Canning Town) a WTM helyszínével összekötő két állomásnyi szakaszán. Ergo: a helyi lakosokkal tényleg kiszúrtak, miközben igyekeztek nem túl nagy kárt okozni a város számára fontos rendezvénynek. Csak, erről elfelejtették értesíteni az érintetteket, így, sok tízezer ember feleslegesen gyalogolt reggeli sétának túl hosszú útvonalon, vagy feleslegesen préselődött fel egy, a dugóban álló, araszoló buszra.
Most már csak az a kérdés, vajon mi volt a célja a szervezőknek, hacsak nem akarták Londont megutáltatni a résztvevőkkel?