Nyit a Costes Downtown

Forrás: turizmus.com

 2014. december 04. 23:38

Egyelőre a Ráday utcában található Michelin-csillagos vendéglátóhely megtartása mellett új Costes étterem nyit tavasszal: a Costes Downtown tavasztól fogad majd vendégeket a belvárosi Vigyázó Ferenc utcában nyíló Prestige Hotelben.

Mint Gerendai Károly tulajdonos a december 4-i bejelentésen kiemelte, sokat gondolkodtak a nyitáson, de mindenképpen mellette szól, hogy az eddigi 36 főhöz képest itt majdnem a dupláját, körülbelül 60 főt tudnak majd kiszolgálni, és minden egyéb lehetőség is adott lesz majd ahhoz, hogy továbbfejlődjenek, és a legeket fokozva akár az ország első, két Michelin-csillagos étterme legyenek.

Az új étterem ugyanazzal a csapattal és irányítás alatt működik majd, vagyis itt is Miguel Vieira séf keze alatt születnek majd meg a gasztronómiai remekek. A hely méretei azt is lehetővé teszik, hogy egyéb érdekességek mellett látványkonyhával fogadják a vendégeket, és fenntartsanak egy séfasztalt is.

Az viszont mindenképpen nagy kihívást jelent majd a vendéglátóhely számára, hogy a csúcsgasztronómia és az ehhez igazodó működés mellett ki kell majd szolgálnia a szállóvendégek hétköznapi igényeit is.