Sikeres volt 2014 a Törley borok és pezsgők számára

Forrás: turizmus.com

 2014. december 03. 11:45

Az idei londoni Decanter World Wine Awards-on, amely szakmai körökben a legfontosabb versenyek egyikének számít, a Törley Pinot Noir Rosé is felkerült az éremtáblázatra, a Muskotály pedig oklevelet kapott, miközben a pezsgők közül a 2011-es Törley Chardonnay Nyerspezsgő aranyérmes lett.

A Chardonnay-k világversenyén a Törley Chardonnay Brut kapott ezüstérmet. A Törley Muskotályt pedig aranyéremmel díjazták a brüsszeli XXI. Concours Mondial-on, a francia Les Citadelles du Vin-en, valamint a német Mundus Vini versenyeken, illetve ezüstéremmel a rangos londoni Wine and Spirit Competition-ön.

A Törleyt ugyancsak díjazták az idén először megrendezett pezsgő világbajnokságon, amelyet a világ egyik legismertebb szakírója, a „pezsgők pápájának" nevezett Tom Stevenson hívott életre. A versenyen a világ 650 pezsgőjét értékelték számos különböző kategóriában. A Törley Fortunája a magyarok közül egyedüliként került fel az éremtáblázatra egy ezüsttel. Stevenson nevéhez fűződik egyébként a világ egyetlen, hiánypótló pezsgő-enciklopédiájának összeállítása, ahol a „nagyok" egyikeként a Törley egy teljes, keretes kiemelt oldalt kapott.

A díjnyertes italok mögött álló borászcsapat vezetője, Kemendy László szerint a Törley sikerei azt bizonyítják, hogy „nagyüzemi" körülmények között is készíthetők olyan italok, amelyek bármikor felveszik a versenyt a világ elitjével. Meggyőződése szerint a márka eredményei cáfolni látszanak a hazai borászat évtizedekre visszanyúló gondját, amely szerint a magyar bor nemzetközi sikerének gátja nem a minőség, hanem a korlátozott mennyiség.