Tengerre száll a The Ritz-Carlton

Forrás: turizmus.com

 2017. június 26. 15:17

The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C., amely Marriott International részét képezi, bejelentette, hogy belép a luxus jacht és tengerjáró hajópiacra, és ezzel a luxushotel márka vízen is elérhetővé teszi díjnyertes szolgáltatásait és eleganciáját.

A The Ritz-Carlton hosszú távú együttműködés keretében, Douglas Prothero és Lars Clasen tengerészeti szakértőkkel, valamint az Oaktree Capital Management, L.P alappal együttműködve kínál tengeri, luxus szállodaszolgáltatásokat.


A The Ritz-Carlton Yacht Collection névre hallgató projekttel a luxus hotellánc belép a hajózási piacra. Első körben három jacht indul útnak 2019 negyedik negyedévében, és ezzel a Marriott International lesz az egyedüli luxusszálláshely szolgáltató, amely mind a szárazföldön, mind a tengeren jelen van.


A jachtok és tengerjáró hajók egyedülálló kombinációjával a luxus utazás újszerű módját kínáljunk azon a vendégenek, akik a legmagasabb igényeket kielégítő, személyre szabott szolgáltatások mellett, nyugodt, elegáns környezetben szeretnék felfedezni a világot - mondja HerveHumler, a TheRitz-Carlton Hotel Company L.L.C. elnök-vezérigazgatója.

Az egyes utak hossza 7 és 10 nap között változik, melyek érintenek többek között eldugott és a turisták körében népszerű állomásokat is. Az első hajó az évszaktól függően különböző úti célokat kínál majd, köztük a Földközi-tengeren, Észak-Európában, a Karib-térségben és Latin-Amerikában.


A hajó méretének köszönhetően olyan különleges kikötőket is meglátogat, mint Capri, Portofino, St. Barths, vagy Cartagena régi városa, amelyek általában nem elérhetőek a nagyméretű hajók számára. A kellemes tempóban haladó jachtok, útjuk során több kikötőt is érintenek nappal vagy akár esti időszakban, így egyedülálló élményt nyújtanak a vendégek számára.

A kifejezetten kisméretű hajók 190 méter hosszúak, 149 lakosztály áll a legfeljebb 298 utas rendelkezésére, melyek mindegyike saját erkéllyel rendelkezik. A jacht két, egyenként 138 négyzetméteres, duplex penthouse lakosztállyal érkezik modern kivitelezéssel és belső kialakítással, amelyet a The Ritz-Carlton és a vezető Tillberg Design of Sweden közösen tervez.

A fedélzeti élmény tükrözi majd mindazt, amiről az ikonikus The Ritz-Carlton márka ismert: a tökéletes kényelmet, és személyre szabott szolgáltatások páratlan szintjét, amely most első alkalommal mutatkozik be a tengeren.


A vendégeknek olyan élményben lesz része, amely páratlan az ultra-luxus tengeri hajó és magán jachtutazások piacán. Éttermet üzemeltet a hajón Sven Elverfeld ismert séf, de lesz a fedélzeten luxus spa és lounge, Wine Bar.

Kapcsolódó cikkek

Élményt ígér a Ritz

2016. április 12.