Tisztújítás, fejlesztési tervek a Vidéki Repülőterek Szövetségénél

Forrás: turizmus.com

 2014. október 13. 15:43

Október elején tartották a Vidéki Repülőterek Szövetségének közgyűlését, melyen a szövetség élén újabb öt évre megerősítették elnöki pozíciójában Vadász Lászlót, a Győr-Pér Repülőtér igazgatóját.

A szövetség jelenleg 10 tagot számlál, köztük szerepel valamennyi repülőtér megtalálható, amely érdemi forgalmat bonyolít, így természetesen Debrecen és Sármellék is. A mostani tisztújítás során az elnökség tagjává választották Benkő Attilát, a Balaton Airport igazgatóját és Horváth Pétert, a nyíregyházi reptér vezetőjét.

Mint Vadász László régi-új elnök elmondta, bíznak benne, hogy új lendületet tud venni a vidéki repterek fejlődése, ehhez uniós forrásokban is bíznak az új támogatási ciklusban. Kiemeli: egy-egy repülőtér fejlődése nemcsak magának a reptérnek érdeke, hiszen versenyképességi tényező, befektetésvonzó, így az egész térség gazdaságát élénkíteni tudja. Jó példa erre Győr-Pér is, ahol egyébként jelenleg is tárgyalásokat folytatnak a Wizz Airrel járatok indításáról. Ehhez azonban a repülőtér infrastrukturális fejlesztésére lenne szükség, elsősorban az utaskiszolgálás terén.

A 15 éves múltra visszatekintő szövetség tagjai azon túl, hogy intenzív tapasztalatcserét folytatnak, igyekeznek közösen fellépni minden olyan ügyben, mely közös érdekeket szolgál, így például a jogszabályalkotás terén, ahol még bőven van tennivaló.