Újabb megállapodások az épülő Futura élményközpont támogatására

 2012. március 03. 18:54

A budapesti Utazás Kiállítás első napján dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár alpolgármestere és Zaránd György, a MÁV-START Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese megállapodást írt alá. Így a nyár végén megnyíló FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont vonattal érkező látogatói – különös tekintettel az általános és középiskolai csoportokra, de az egyéni utazókat sem mellőzve – kedvezményes belépőjegyet kaptak.

A 300 éves magtárépületből születő élményközpont augusztustól Magyarország kiemelt turisztikai látványossága lesz Mosonmagyaróváron. Ennek köszönhetően várhatóan jelentősen nő a Szigetközbe látogatók száma. Ehhez nyújt további segítséget a Csiszár Péter, a FUTURÁT üzemeltető Flesch Non-profit Kft. ügyvezető igazgatója és Gál Gábor, a Hotelinfo ügyvezetője által 2012. március 1-jén aláírt együttműködési megállapodás. Ennek értelmében a FUTURA is bekerül a Magyar Turizmus Kártya (Hungary Card) által igénybe vehető szolgáltatások körébe.

A budapesti Utazás Kiállításon Szigetköz standjánál mobil planetárium érzékeltette a másfélmilliárd forintból épülő beruházás jelentőségét. Az interaktív élményközpont ugyanis szórakoztat és tanít is majd egyben.

A város 1,3 milliárd forint uniós támogatást kapott az Új Széchenyi Terv keretében, hogy a 300 éves magtárat újra életre keltse. Így a műemléképület négy szintje a négy őselem – a tűz, a víz, a levegő és a föld – játékos bemutatásán keresztül, a Szigetköz varázslatos élővilágát megjelenítve ismerteti meg a látogatókat a fizika és a természet törvényeivel, a folyamatosan fejlődő technikai eszközök segítségével.