Városi játékok kapcsolódnak a 100 szóban Budapest pályázathoz

Forrás: MTI

 2015. augusztus 24. 19:23

A 100 szóban Budapest pályázat idén két városi játékkal bővül: az egyikben a Palotanegyed 12 helyszínéhez tartozó szavak inspirálhatják egy történet megírására a résztvevőket, míg a közösségi történetírásba bekapcsolódók 10 emberrel együttműködve alkothatják meg közös budapesti meséjüket.

A tavaly útjára indított, több mint 700 beküldött írással büszkélkedő pályázatra idén is várják a fővárost 100 szóban bemutató írásokat szeptember elsejéig. Idén azonban a szervezők két közösségi játékot is kapcsoltak a felhíváshoz, ezekre szeptember végéig várják a pályamunkákat - közölte a játékokat szervező Mindspace nonprofit szervezet az MTI-vel.

Az egyik kalandban újabb és újabb történetek megírására inspirálhatja a pályázókat az a budapesti Palotanegyedben elrejtett 12 szó, amelyet a résztvevőknek az ingyenesen letölthető Sighter nevű mobilalkalmazás segítségével kell megkeresniük. A 12 megtalált szó felhasználásával maximum 100 szavas, Budapestről szóló írásokat kell feljegyezni a Lumen kávézóban átvehető illusztrált képeslapra és szeptember 29-ig leadni azokat a helyszínen egy kávéért vagy üdítőért cserébe - közölték az ötletgazdák az MTI-vel.
A 100 szóban Budapest pályázat másik újdonsága a közösségi történetírás, amelyben 10 játékos alkothat közösen egy történetet Budapestről. Minden játékos maximum 10 szót írhat a lapra, amelyet az utolsó történetíró adhat le személyesen, vagy küldheti el a kávézó címére postai úton. A játék érdekessége, hogy a megírandó történetek lapjai véletlenszerűen jutnak el a játékosokhoz, hiszen az írók bárkinek átadhatják a stafétát. A történeteket szintén szeptember 29-ig lehet leadni a kávézóban személyesen vagy levélben.

A két játék a 100 szóban Budapest pályázat kiegészítő játéka, ezért a nyomtatványra írt történeteket a zsűri külön bírálja el, azok nem kerülnek be a hivatalos versenybe, de a legjobbakat kiállítják, illetve díjazzák.

A pályázat a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ támogatásával a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös programként valósul meg.

A Mindspace nonprofit szervezet a 100 szóban Budapest pályázathoz kapcsolódva október 9-én konferenciát szervez, ahol a városi lét, a városi játékok, illetve a játékosítás témája áll majd a középpontban.