Versenyfelhívás - Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 16. 09:41

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGF-KVIK) 2015. december 09-én rendezi meg Budapesten a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt.

A Benke László olimpiai bajnok mesterszakács szakmai irányításával működő zsűri ebben az évben a magyar gasztronómia 1880-1910. közötti időszakára jellemző ételsorok – leves vagy előétel, főétel, desszert - minősítését, értékelését, az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend" vándordíjának illetve a verseny támogatói által felajánlott díjak odaítélését végzi.

A gasztronómiai verseny résztvevői számára a magyar gasztronómia XIX-XX. század fordulójának idejére jellemző ételsorok összeállításához segédanyag készült, mely megtekinthető a GKRTE honlapja „Szakmai oldalán" a „Bor, gasztronómia, ....." című fejezetben.

A Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny három kategóriában, 3-5 fős csapatok részére kerül meghirdetésre:

- hagyományőrzők: civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények képviselői

- szakemberek: éttermek, vendéglők, szállodák szakemberei

- főiskolai hallgatók

A „főiskolai hallgatók" kategóriája kizárólag a BGF-KVIK vendéglátó és szálloda szakirányú hallgatói részére kerül meghirdetésre.

A szervezők a fenti kategóriáknak megfelelően várják a versenyzők jelentkezését legkésőbb 2015. október 15-ig a GKRTE 2100 Gödöllő, Patak tér 7. szám alatti posta címén vagy az Egyesület gkrte@vnet.hu e-mail címén.