A zöldebb karácsony mellett döntött a budapesti Hilton Garden Inn

Forrás: turizmus.com

 2022. december 19. 07:42

Példamutató kezdeményezést indítva szimbolikus ajándékkal lepte meg partnereit és dolgozóit karácsony alkalmából a Hilton Garden Inn Budapest City Centre. A négycsillagos belvárosi szálloda a Plant a Tree projekt csapatával együttműködve több mint 100, névre szóló tölgyfacsemetét ültetett.

“Reméljük, ahogy az új facsemete, úgy fejlődik tovább együttműködésünk is” – írta a szálloda a partnereinek abban a levélben, melyben megköszönte a kihívásokkal teli 2022-es évben végzett közös munkát, és melyben a névre szólóan ültetett tölgyfácska fotóját is mellékelték. Kollégáiknak a hotel múlt heti évzáró partiján adták át a névre szóló tanúsítványt, remélve, hogy a facsemeték cseperedése a szinkronban lesz a hotel és munkatársainak fejlődésével és növekvő eredményeivel.„A Hilton lánc szintjén kiemelten kezeli a felelős utazás és turizmus globális előmozdítását, de nekünk személy szerint is nagyon megtetszett a nonprofit formában működő, az erdőket erdészetekkel együttműködve telepítő Plant a Tree kezdeményezése” – nyilatkozta lapunknak Simon Beáta, a hotel értékesítése igazgatója. Innen jött a zöld kezdeményezés és a különleges formában kifejezett köszönet ötlete, melynek a kollégáik és partnereik körében egyértelműen pozitív visszhangja volt. Mindannyian értékelték az egyedi ajándékot, mely egyfajta edukációként, figyelemfelkeltésként is értelmezhető.”

Itt tölgyfák nőnek majd

Fotó: Hilton Garden Inn Budapest City Centre

A szálloda és a Plant a Tree együttműködése nem csak egyszeri ajándékozásról szól: a hazai szállodai szektorban elsőként elindított kezdeményezésnek 3 alappillére van, melyek közül csak az egyik a saját erdő telepítése a partnerek és a szálloda munkatársai részére elültetett fákkal.

Emellett a hotel Garden 79 éttermében felkerült az itallapra a szervezet signature, úgynevezett Plant a Tree koktélja, alkoholos és alkoholmentes változatban egyaránt. Minden megvásárolt gin és matcha alapú koktélt regisztrálnak, a soron következő faültetést követően pedig a vendégek névre szóló elismervényt és fotót kapnak saját facsemetéjükről. A jelenleg 6500 forintért kínált ital árának egy része a faültetés költségeit fedezi.

A koktél árának egy részét faültetésre fordítják

Fotó: Hilton Garden Inn Budapest City Centre

Céges megrendelőik bolygó iránt érzett felelősségére számítva, minimum 50 fős rendezvény esetén, extra programelemként lehetőséget adnak külön Plant a Tree koktélpultot rendelésre, saját bártenderrel. A résztvevők számára elkészített koktélok után szintén jár a saját névre szóló fa és az erről készült fotó.

Az employer branding eszközként szintén működő kezdeményezésre a szálloda HR csapata is rácsatlakozik, többek között dolgozói jubileumokra ültetett csemetékkel folytatva az idén karácsonykor elindított kezdeményezést. A Nyíradonyban telepített erdő meglátogatására akár csapatépítő programokat is fel lehet majd fűzni.