Elhunyt Andrónyi Balázs, a Hilton Budapest főportása

Forrás: turizmus.com

 2020. október 07. 18:43

A Danubius Hotels és a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesülete mély fájdalommal tudatja, hogy október 5-én, életének 49. évében váratlanul elhunyt Andrónyi Balázs, a Hilton Budapest főportása.

Andrónyi Balázs

Fotó: Danubius Hotels

Andrónyi Balázs 1994. október 3. óta volt a Hilton Budapest csapatának tagja, de egészen pályafutásának kezdetétől fogva a Danubiusnál dolgozott: karrierjét portai gyakornokként, „komissiósként” kezdte a Hotel Gellértben.

Ezután több mint 25 évig dolgozott portásként majd főportásként a Hiltonban. Kollégái bíztak ítélőképességében, elfogultság nélküli javaslatai, nyugodt természete kiemelte őt. Nem volt számára lehetetlen küldetés, szívesen segített mindenkinek, vendégnek, kollégának egyaránt.

A Hilton Budapest főportása nemcsak a szálloda csapatát, hanem az egész szakmát gazdagította tudásával.

2004 óta a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének a tagja volt, rendkívül aktívan vett részt a szervezet munkájában. Erőfeszítéseinek elismeréseként 2014-ben a vezetőségbe is bekerült, a szervezet alelnöke, majd főtitkára lett, amely posztot egészen haláláig töltötte be. Az egyesületben végzett munkája során nemzetközi szintéren is képviselte a hazai szállodaportás szakmát, a Nemzetközi Aranykulcs éves kongresszusainak rendszeres résztvevője volt. Képviselte hazánkat többek között Szingapúrban, Berlinben, valamint Szöulban is, ahol ő volt a magyar küldöttség vezetője.

A szállodai szakember az Aranykulcs Egyesület mottója „In Service through Friendship” szellemében élt. Sokat szeretett volna még tenni a hivatásáért, tudását a fiatalabb generációnak továbbadni.

Munkatársai a Danubiusnál és az Aranykulcs Egyesületben egyaránt életvidám embernek ismerték, aki nagyon könnyen barátkozott, kifogyhatatlan humor és kedvesség áradt belőle. Széles körű szaktudása mellett kollégái szerint rendkívül bölcs hozzáállás jellemezte őt, amiért nagy tiszteletnek örvendett, sokan felnéztek rá – fogalmazott a két szervezet közös közleményében.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.