Elköszönt a hazai szakmától Leith Ben Zakour

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2016. július 20. 14:30

Miután mandátuma lejárt, visszatér Tunéziába, és ott folytatja munkáját Leith Ben Zakour, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet vezetője. Itteni kollégáitól, barátaitól kerti partin búcsúzott július 19-én, a tunéziai nagykövetségen.

"Tunéziának rengeteg barátja van Magyarországon, de Magyarországnak is lesz legalább egy barátja Tunéziában" – köszönte meg őszinte és közvetlen hangnemben itteni partnereinek a közös munkát Leith Ben Zakour.

Tevékeny és eredményes három budapesti évet tudhat maga mögött. Vezetése alatt sok minden történt, Tunézia hazai idegenforgalmi megítélése sokat fejlődött, változott.

Eleve nagy lépésnek számított, hogy a bécsi képviselet mellett budapesti iroda nyílt, és ezzel együtt intenzív marketingmunka és kapcsolatépítés is kezdődött. A szakember amellett, hogy szoros kapcsolatot alakított ki a hazai tour operatorokkal, már az első évben megszervezte, hogy Tunézia legyen az Utazás kiállítás díszvendége. Mindvégig nagy jelentőséget tulajdonított a sajtókapcsolatoknak, a számos média study tour révén nemcsak a hazai média teljes spektrumát fedte le, de arra is ügyelt, hogy Tunézia minél több arcát és adottságát ismertesse meg az utazóközönséggel.

Sokszor ötletes marketingkampányokkal hívta fel országára a figyelmet, legutóbb például tunéziai alapanyagokból készült fagylaltokat kóstolhattunk. Tevékenysége alatt a legjelentősebb esemény az volt, hogy közreműködésével áprilisban több mint 100 fővel Tunéziában tartotta közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, a külföldi utazási irodai szövetségek közül elsőként. Mindezeknek is köszönhetően talpon tudott maradni a Tunéziába irányuló kiutaztatás, a forradalom utáni lábadozás és a tragikus terrortámadások ellenére is.

 

A szakemberre kedves és közvetlen személyiségének köszönhetően nemcsak megbízható kollégaként, hanem barátként is tekint a hazai turisztikai szakma. Ez jól tetten érhető volt a június 19-i búcsúfogadáson is, ahol Ms. Samia Ilhem Ammar nagykövetasszony köszönőszavai után a MUISZ oklevéllel köszönte meg a távozó külképviselőnek a közös munkát, illetve jelen volt számos újságíró, tour operator, a Magyar Turisztikai Ügynökség részéről Gyenizse Dorottya, és eljött Ruszinkó Ádám korábbi turizmusért felelős helyettes államtitkár is.

 

Leith Ben Zakour beszédében köszönetet mondott a szakmának a konstruktív együttműködésért, külön kiemelve a Turizmus Kft. médiaügynökségét, a PR in Hungary-t és munkatársait.

Utódjáról várhatóan szeptemberben születik döntés.