Julia Simpson lesz a WTTC új elnök-vezérigazgatója

Forrás: turizmus.com

 2021. május 13. 10:49

Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) bejelentette, hogy augusztus 15-ével az International Airlines Group (IAG) kabinetfőnöke, Julia Simpson veszi át a világtanács elnöki pozícióját Gloria Guevarától.

Simpson nagy tapasztalattal rendelkezik az utazási és turisztikai ágazatban, korábban a British Airways és az Iberia igazgatóságában is dolgozott, legutóbb pedig az International Airlines Group kabinetfőnöke volt. Korábban az Egyesült Királyságban miniszterelnöki tanácsadóként is dolgozott - írja az ETurboNews.

A WTTC eddigi elnöke, Gloria Guevara négy éven át vezette az utazás és turizmus területén működő magáncégeket tömörítő globális turisztikai szervezetet.

Guevara korábban Mexikó turisztikai minisztereként dolgozott, majd 2017-ben került a WTTC elnöki pozíciójába. Az elmúlt években nagyobb átalakítási folyamatokat koordinált a szervezetben és a koronavírus-járvány okozta turisztikai krízishelyzetet is ő kezelte.

juliasimpson

Az új elnök-vezérigazgató, Julia Simpson

Fotó: IAG

Guevara a történelem turizmusra nézve legnehezebb évében is képviselte a globális utazási és idegenforgalmi szektort, és segített egyengetni, segíteni az ágazatot és meghatározni a gazdasági fellendüléshez vezető utat.

Julia Simpson így nyilatkozott: "Nagy kiváltság lesz vezetni a WTTC-t, amikor a turisztikai szektor történelmünk egyik legsúlyosabb válságából feláll. Az utazás és turizmus kiemelt szerepet játszik a gazdaságban szerte a világon,  2019-ben 330 millió munkahelyet adott. Számos közösségben a koronavírus-válság családi kézben lévő vállalkozások tömegét pusztította el."

Hozzátette, hogy "az utazási és idegenforgalmi szektor vezető szerepet játszik a világ biztonságos újranyitásában; alig várom, hogy kialakíthassuk az ágazat nyitásának ambíciózus menetrendjét és irányítsuk azt egy hosszú távú fenntartható és inkluzív növekedés elérése érdekében."