Top 10 fiatal: Ruszkovszky Eszter

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 13. 12:28

"Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz" - idézi fel Phineas Taylor Barnum gondolatait Ruszkovszky Eszter, aki az interjú készítésekor még az Orex Travel marketingvezetője volt.

Néhány hónappal ezelőtt a fiatal szakember úgy döntött, hogy korábbi hivatását, az idegenvezetés területén kamatoztatja újra tapasztalatait, ennek ellenére érdemes felidézni a róla fél évvel ezelőtt készített írást:

Ruszkovszky Eszer szakirányú tanulmányait a Kodolányi János Főiskolán végezte közgazdász, idegenforgalmi és szállodamenedzser szakon, idegenvezetői szakképzettségét pedig a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.-nél szerezte meg.

Az elmúlt években dolgozott az Egyesült Államokban, Angliában, majd telepített idegenvezetőként Törökországban közel tíz szezonon át, és közben egy nyarat Bulgáriában is eltöltött.

Ruszkovszky Eszter

Fotó: turizmus.com

Eszter az Orex Travel nyitócsapatának tagja lett. Mivel az utazásszervező cég török háttérrel rendelkezik, helyismerete és töröknyelv-tudása komoly előnyt jelent számára. „Amikor felkértek erre a pozícióra, mély vízbe csöppentem – vallja.

– Teljesen új kihívás volt számomra a cég bevezetése a piacra, az Orex Travel mint megbízható brand, törökországi tour-operator megismertetése a hazai utazási szakmával és az utasokkal. Ezért büszke vagyok arra, hogy már az első szezonunk százszázalékosan sikerült, 2018-ban minden gépünk telt házas volt.”

A turizmust szép, kihívásokkal teli szakmának tartja, amelyből az utazási irodai terület áll hozzá a legközelebb. Ugyanakkor az idegenvezetés is megmaradt számára szerelemnek.

„Folyamatosan képzem magam a marketing területén, igyekszem naprakész lenni a rendkívül gyorsan fejlődő, változó online világban, hogy helytálljak a munkámban. De az utazásszervezéssel kapcsolatos feladataim mellett szabadúszó idegenvezetőként is tevékenykedem, hiszen nem könnyű abbahagyni, amit az ember szívvel-lélekkel csinál” – teszi hozzá.

A szakember megkeresésünkre elmondta, hogy jelenleg szabadúszó idegenvezetőként dolgozik és hamarosan saját vállalkozás beindításába kezd.

Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal

A cikket eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük, amelynek újdonságaként bemutattuk a top 10 – technikailag, szavazategyenlőség miatt 12 – legígéretesebb fiatal szakembert is, akik a szakma kiválóságai voltak 2018-ban.

turizmus TOP 50 kiadványa megrendelhető ITT.

Kapcsolódó cikkek

Top 10 fiatal: Tóth Szilvia

2019. augusztus 11.

Top 10 fiatal: Mikó Balázs

2019. augusztus 05.