Top 50: Glázer Tamás

Szerző: Csémi Klára

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 23. 15:00

„A piac érezhetően ki van éhezve arra, hogy használhassa, birtokba vehesse ezt a megújult rendezvényhelyszínt”– mondja a Millenáris Park ügyvezető igazgatója.

A lenti interjút eredetileg a magyar turizmus 50 legbefolyásosabb személyét felsorakoztató, 2019. februárban 6. alkalommal megjelent kiadványunkban közöltük. Az információk a fél évvel ezelőtti állapotot tükrözik – a szerk.

Közel két éve irányítja a Millenáris Park felújítását. Gyakran van szükség a kompromisszum- és konszenzusteremtő képességére?

Amikor ilyen sok szereplő működik együtt azonos cél érdekében, meg kell találni a közös nevezőt. Meghallgatok mindenkit, és igyekszünk a végén a legjobb megoldásra jutni. Ez szerencsére általában jól sikerül, és látványos eredményeket hoz a Millenárison.

Glázer Tamás

Fotó: turizmus.com

A park korábbi revitalizációját 2018-ban a C és a D épületek újjászületése követte: az egykori üzemcsarnokok mára korszerű energetikai, műszaki és gépészeti rendszerrel rendelkeznek, és jelentősen nőtt a szolgáltatások színvonala. A hazai innováció bölcsője, a Millenáris Startup Campus a D épületben kapott helyet, a közösségi irodatérben és a kiadható irodákban mintegy 300-an dolgoznak. 2018 decemberében sor került a Nemzeti Táncszínház műszaki átadására is, és megindult a felkészülés a tavaszi nyitóelőadásra. A létesítmény kifogástalan hang-, fény- és színpadtechnikával, kényelmes nézőtérrel rendelkezik, olyan kulturális tér, amely egyben tökéletes rendezvényhelyszín is.

Miként befolyásolták a munkálatok a látogatottságot?

A Millenáris Park átalakítása és a szomszédban zajló Széllkapu-projekt körüli munkálatok járnak ugyan némi kényelmetlenséggel, ám szerencsére nem okoztak számottevő fennakadást. Sőt, több fesztivált és céges rendezvényt szerveztünk, mint az előző évben. A létesítmény 2018 végéig 1,2millió látogatót fogadott, kétszázezerrel többet, mint 2017-ben.

Mit remél, milyen körülmények várják majd 2019 végén a látogatókat?

Elkészül valamennyi fejlesztés, és teljesen rendezett lesz a környezet. Nyáron, a tavaszi és az őszi MICE-szezon között felújítjuk a B épületet, és ugyanarra a színvonalra fejlesztjük, mint a másik kettőt. Működni fog a táncszínház, befejeződik a Széllkapu-projekt, és a park a Marczibányi tértől a Margit körútig egybefüggő, egységes, szerethető és nagyon zöld képet fog mutatni. A jelenlegi Millenáris Park lesz a „kereskedelmi tér”, a szomszédos, déli terület pedig a rekreációt, a kikapcsolódást szolgálja majd. A piac érezhetően ki van éhezve arra, hogy birtokba vehesse ezt a megújult rendezvényhelyszínt. Célunk a folyamatos fejlődés és fejlesztés. Szerencsére rendelkezünk mindazon korszerű szolgáltatással és kivételes adottsággal, amely szinte bármilyen rendezvény befogadására alkalmassá tesz minket. Ami másutt még futurisztikusnak számít, a „jövő zenéje”, az nálunk fokozatosan megvalósul.

*

Kiadványunkban az interjúalanyoknak három fix kérdésre is válaszolniuk kellett – a szerk.

A kiadvány borítója

Fotó: turizmus.com

Mitől lehet a turizmus még „zöldebb”?

A fenntartható működés feltétele a megújuló energiák alkalmazása és sokkal takarékosabb használata – a Millenáris ebben élen jár.

Mi volt a legjobb tanács, amit életében kapott?

Az, hogy csak akkor fogadjak el tanácsokat, ha azok összhangban vannak az értékrendemmel.

Sportol, vagy inkább nézi?

Rendszeresen kosárlabdázom és lovagolok.

*

A teljes anyagot és a további cikkeket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban & top 10 fiatal című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>