Valentin-napon 150 forintos napijeggyel utazhatunk Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2023. február 10. 15:11

A BKK február 14-én duplán ünnepel: nemcsak a BudapestGO, de Budapest születésnapjáról is megemlékezik, és jelképes, 150 forintos napijegyet válthatunk az alkalmazásban, mellyel korlátlanul vehetjük igénybe a tömegközlekedési eszközöket.

Egy év alatt 2,2 millió ügyfél töltötte le a BKK mobilapplikációját, amellyel december végéig 31 millió útvonalat terveztek, és 570 ezer felhasználó összesen 4,7 millió jegyet és bérletet vásárolt. A jegyértékesítésben már több mint 20 százalék a digitális jegyekből származó bevétel aránya, amelynek kétharmadát a BudapestGO-ban történt vásárlások jelentik.

Márciusban újabb mérföldkőhöz érkezik a BudapestGO. A mobiltelefonos fizetés során is használt NFC-technológiának köszönhetően 4 lépéssel kevesebb és 10 másodperccel rövidebb lesz a jegyérvényesítés és a bérletbeolvasás – közölte a BKK.

budapestgo

Az azonnali jegyérvényesítésre és bérletbeolvasásra március elejétől a metró területén lesz először lehetőség

Fotó: BKK

Ez először a metró területén lesz lehetséges, majd folyamatosan bővül azoknak a járműveknek a köre, amelyek rendelkeznek a technológiával. A BKK tervei szerint májusra minden járművön lesz azonnali jegyérvényesítés, bérletbeolvasás, ám a szolgáltatás egyelőre csak a BudapestGO-ban lesz elérhető.

Az applikáció az agglomerációban is használható a MÁV-START elővárosi járatainak, a MÁV-HÉV járműveinek és a Volánbusz agglomerációban közlekedő járatainak valós idejű követésére, továbbá a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére lehet helyi vagy helyközi jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban.

 

Egész napos utazás 150 forintért

Az alkalmazás elindításának első évfordulója alkalmából, valamint Budapest létrejöttének 150. évfordulójára is utalva február 14-re 150 forintos napijegy váltható az alkalmazásban. A szüliNAPIjegy péntektől vásárolható meg a BudapestGO-ban és a többi, mobiljegyet árusító applikációban, és február 14-én nulla órától éjfélig használható fel.