2014 a változás éve a tajwani China Airlinesnál

 2014. május 15. 15:05

A légitársaság idén új Boeing 777-300ER típusokat vezet be, ezzel együtt új egyenruhát mutat be. Az új gépeken új Premium Economy osztály lesz, és továbbfejleszti útvonalhálózatát. A Next Generation Plan elnevezésű tervvel a légitársaság teljesen megújul.

Az új B777-300-as géptípus először szeptemberben repül, első útja Tajpej-Taoyuan között lesz, majd Hongkong és Bangkok követi októberben. A légitársaság összesen 3 B777-300-as gépet állít be ebben az évben, újabb 2 gépet a jövő évben és újabb 2 géppel válik teljessé a típuscsere 2016-ban. Az új típusok a későbbiekben Frankfurt és Amerika felé fognak repülni.

A gép belső designtervezője Ray Chen, számos belsőépítészeti díj nyertese, többek között ő tervezte a Tajpeji Nemzeti Színház és koncertterem hallját is. Az új géptípusok belső designja a tajvani művészetet tükrözik, az utasoknak ellazulásra adnak lehetőséget.

 

Az új típusokon három osztályt vezetnek be: Business class-1-2-1 vízszintesre állítható ülésekkel, egy részén "Quiet Zone"-al, Walk up Barral, és WiFi-vel, könyvtárral és tajvani teákkal. Az utasok úgy érezhetik magukat, mintha saját szobájukban lennének, a levegőben.

Az Economy class-on új "Family Couch" elnevezésű ülést vezetnek be, mely az Air New Zealand "Skycouch" üléséhez hasonló. Három egymás melletti ülésből tudnak kényelmes, vízszintes ágyat varázsolni. A speciális ülésekből, melyet az Air New Zealand 2011-ben vezetett be, 20db-ot építenek be egy gépen, az első 10 ablak melletti sorban.

A Premium Economy osztályt a  légitársaság még nem mutatta be.

 

Az új járatokon új étkészletet is bemutatnak, melyek neves tervezők munkáit dicsérik, ezzel is emelve a gép fedélzetén az étkezés élményét és a finom ételek és italok élvezetét.