A Celebrity Cruises bemutatja a világ első női legénységét

Forrás: turizmus.com

 2019. november 29. 15:46

2020. március 8-án a világ első teljes egészében nőkből álló legénységével indítja útjára a Celebrity Edge óceánjárót a Celebrity Cruises luxus hajótársaság.

A Celebrity Cruises már eddig is tett erőfeszítéseket a tengerész szakma női képviselőnek támogatására. Nevéhez köthető a világ első női kapitánya, Kate McCue kinevezése, és az sem megszokott, hogy a hídon szolgálatot teljesítő csapataik 22%-a nőkből áll.

Az viszont valóban történelmi jelentőségű lépés, hogy 2020 tavaszán a Kate McCue vezetette, 26 fős, 17 (!) különböző országból származó, teljes egészében hölgyekből álló nemzetközi csapat irányítja majd a Celebrity Edge óceánjárót – írja a hajótársaság közleményében.

2020 tavaszán teljes egészében hölgyekből álló nemzetközi csapat irányítja majd a Celebrity Edge óceánjárót

Fotó: Celebrity Cruises

„Az elmúlt években nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy a hajóink legénységén a női-férfi munkatársak aránya minél kiegyenlítettebb legyen. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ennyi tehetséges, tapasztalt hölgyet köszönthetünk csapatunkban, ezt ünnepeljük ezzel a különleges hajóúttal” – mondta Lisa Lutoff-Perlo, a Celebrity Cruises elnök-vezérigazgatója

„Alig négy év alatt sikerült a navigációs hidakon a női munkatársak arányát 3%-ról 22%-ra emelni. Reméljük, hogy ez az iparági csúcs tovább növekszik, és még több hölgy lát majd lehetőséget a tengeri karrierben, különösen a mérnöki területeken” – tette hozzá Patrik Dahlgren, a Celebrity Cruises anyavállalatának, a Royal Caribbean Cruises hajótársaság tengeri műveleteinek elnöke.

 

Történelmi utazás, különleges programokkal

A Celebrity Cruises történelmi jelentőségű utazásán kiállítás és aukció is indul majd, kizárólag női művészek alkotásaival, a vendégek emellett megvásárolhatják Reout Kallati luxus-ékszertervező egyedi kollekcióját és az ikonikus női rendezők előtt tisztelgő filmvetítéseket is indítanak.

Olyan programok is várják az utasokat, mint a Woman of the World kihívások, női röplabdaverseny, kerekasztal-beszélgetés a hajó inspiráló női vezetőivel, Mary Frances művész- és divattervező moderálásával és még sok más izgalmas újdonság, amely támogathatja a bátor fiatal lányokat és hölgyeket abban, hogy ne féljenek áttörni a határokat – írják.

Kapcsolódó cikkek