A Eurostar új arcfelismerő technológiát vezet be Londonban

Forrás: turizmus.com

 2023. július 18. 15:37

A Londonból induló Eurostar vonatok utasai elkerülhetik a jegyek és útlevelek kézi ellenőrzését a St. Pancras International állomáson az új arcellenőrző rendszer segítségével, ezzel elkerülve a torlódásokat.

A rendszerben való részvételhez az utasoknak az utazás előtt egy alkalmazást kell letölteniük, amely beolvassa személyazonosító okmányukat, ellenőrzi arcukat és jegyüket. Az állomáson az utasok egy képernyő elé lépnek, amelynél az ellenőrző ajtók automatikus kinyílnak, amennyiben a rendszer felismeri az arcukat – írta meg az Independent.

Az iProov által kifejlesztett SmartCheck rendszer csak a Business Premier és a Carte Blanche utasok számára elérhető. A táskákat a biztonsági személyzet továbbra is átvizsgálja, valamint a francia határőrök továbbra is ellenőrzik az útleveleket.

Az év elején az Eurostar kénytelen volt több száz helyet üresen hagyni a Londonba tartó és onnan induló vonatokon, mivel a fokozott ellenőrzések a Brexit után megnövelték az utasok várakozási idejét az állomásokon.

facial_rec_iproov

A szolgáltatás egyelőre csak a Business Premier és a Carte Blanche utasok számára elérhető

Fotó: iProov

Andrew Bud, az iProov vezérigazgatója elmondta: "A SmartCheck bevezetése a londoni St. Pancrason található Business Premier check-injében azért jelentős, mert világosan bemutatja, hogy az arcbiometrikus technológia hogyan használható a határellenőrzés intelligensebb és hatékonyabb kezelésére, ami mind a szervezetek, mind az utasok számára előnyös."

Hozzátette a biometrikus folyosó létrehozásával a biztonsági ellenőrzéseket az állomásról áthelyezik, időt és helyet takarítanak meg a határon és észszerűsítik a beszállási folyamatot, amely így sokkal gyorsabb, kényelmesebb, kevésbé zsúfolt és stresszes lesz, ugyanakkor még biztonságosabb.