A japánok visszatértek Franciaországba

Forrás: MTI

 2017. február 13. 14:38

Franciaországot tavaly közel 83 millió turista kereste fel, ami csökkenés ugyan az előző évi 85 millióhoz képest, de ezzel még mindig az első számú turisztikai célpont a világrangsorban.

„Zárójeles év marad 2016 a merényletek, a viharok és a szociális megmozdulások miatt” – hangsúlyozta Jean-Marc Ayrault külügyminiszter egy Biarritzban tartott konferencián. Ahogy kiemelte: Franciaország mint célpont visszaesett, de a külföldi látogatói számokról készült első becslések azt mutatják, hogy még mindig a világ elsőszámú turisztikai célpontja az Egyesült Államok és Spanyolország előtt. A tárcavezető üdvözölte, hogy a kormány és a szakma képviselőinek erőfeszítései a francia turizmus hírének javítására sikeresnek bizonyultak a 10 millió eurós promóciós kampánnyal. „A japánok visszatérése volt a valódi tét” – hívta fel a figyelmet.

 

Az elmúlt két évben 238 áldozatot követelő franciaországi iszlamista merényletek miatt a japán turisták jelentős része mondta le Franciaországba tervezett útját. A tavalyi év utolsó hónapjaiban viszont már ismét tömegesen érkeztek a turisták a szigetországból, és 2017 első negyedére hatvan százalékkal növekedett a repülőjegy-foglalások száma Japánból – jelezte a külügyminiszter. Jean-Marc Ayrault szerint Franciaország számára most a legnagyobb kihívás az, hogy megmaradjon elsőszámú turisztikai célpontnak, és 2025-re elérje az évi 100 milliós látogatószámot.